کد خبر: 5298

تاریخ بروزرسانی : 1402/07/20

نکاتی برای بهبود یادگیری ،حفظ کردن و افزایش سرعت مطالعه

منابع آزمون دکتری

نکاتی برای بهبود یادگیری ،حفظ کردن و افزایش سرعت مطالعه

نکاتی برای بهبود یادگیری ،حفظ کردن و افزایش سرعت مطالعه

🔵 در فواصل زمانی کوتاه و منظم مطالعه کنید

این مسئله مدتهاست که جزء نکاتی برای بهبود یادگیری دسته بندی شده ، برخلاف نظام آموزشی فعلی که دانشجو باید ساعت ها در کلاس بشینه و به حرف های استاد گوش بده ، روانشناسان توصیه میکنند زمان مطالعه رو کم کنید ولی به تعداد دفعات اون اضافه کنید.بگذارید اینطور بگم که اگر شما یک متن رو در ۱۰ تا ۱۰ دقیقه با استراحتی کوتاه بین این فواصل بخونید نسبت به اینکه ۱۰۰ دقیقه به طور مداوم اون درس رو بخونید عملکرد بهتری رو از مغزتون شاهد خواهید بود! چرا که مغز برای سنتز پروتئین به زمان نیاز داره و شما با این کار این فرصت رو بهش خواهید داد.پس زمان های مطالعه رو به زمان های کوتاه ولی متوالی تقسیم کنید در غیر اینصورت میزان خستگی و استرس و عدم بازدهی کافی به سراغ شما میاد.

فعالیتبازه زمانیمدت زمان
صبحانه7 - 7:3030 دقیقه
مطالعه درس تخصصی7:30 - 990 دقیقه
استراحت9 - 9:1515 دقیقه
تست درس تخصصی9:15 - 10:4590 دقیقه
استراحت10:45 - 1115 دقیقه
مطالعه درس عمومی11 - 12:451.5 ساعت

🔵 یک روز استراحت بدون عذاب وجدان!

این نکته هم از نکته ی قبل تبعیت میکنه منتهی در مقیاسی بزرگتر و در سیکل روزانه.دلیل استراحت کردن آماده ساختن خودتون برای روزهای آتی است.گرچه اگر شما از این استراحت عذاب وجدان بگیرید (یعنی خودتون رو مقصر بدونین و بگید من باید مطالعه میکردم!) کمکی به شما نخواهد کرد و باعث افزایش استرس در شما خواهد شد.مغز در حالت استرس اطلاعات رو بخوبی دریافت نمیکنه.سعی کنید یک روز در هفته به خودتون به طور کامل استراحت بدید ، بیرون برید و قدم بزنید ، با دوستانتون خوش بگذرونید و به اون عذاب وجدان فکر نکنید تا کاملا برای هفته بعد آماده بشید.

🔵 به حالات روحی خودتون احترام بگذارید

اگر احساس میکنید خسته اید ، عصبانی هستید یا حواستون جمع نیست مطالعه نکنید . وقتی که در آرامش هستید مغز شما مانند یک اسفنج میتونه تمام اطلاعات رو جذب کنه! مجبور کردن خودتون به اینکه بشینید و درس بخونید وقتی حالت روحی مناسبی ندارید جز تلف کردن وقت چیز دیگه ای نیست.البته این نکته رو هم باید یادآوری کنم که تنبلی رو با این حالات اشتباه نگیرید!سعی کنید مدام به خودتون حالات و احساسات مثبت و خوب رو تلقین کنید.

پکیج های آمادگی آزمون زبان موجود شده است که نیازی به تهیه پکیج های جداگانه نخواهید داشت ، مباحث بصورت فیلم آموزشی و نکته محور بوده که توسط مدرس تا یکسال پشتیبانی مستقیم خواهید داشت + سوالات جدیدترین آزمون ها با شما تمرین می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر پیام دهید 09306406058
پکیج MSRT / پکیج EPT / پکیج Tolimo / پکیج UTEPT / …

🔵 مرور در همان روز

وقتی مطلب جدیدی رو یاد میگیرید سعی کنید در همون روز و با فاصله زمانی دوباره اون مطلب رو مرور کنید.اگه چند روزی صبر کنید و بعد مرور کنید مسلما بعضی از بخشهای اون مطلب رو فراموش کرده اید ، بهترین کار اینه که همون روز اون مطلب رو مرور کنید و چند روز بعد هم یک نگاهی بیاندازید تا به حافظه بلند مدت منتقل بشه.از این نکته میتونید قبل از اینکه استاد درس بده هم استفاده کنید.چند روز قبل از اینکه مطلبی درس داده بشه برای خودتون بخونید و همون روز مرور کنید ، چند روز بعد که استادتون اون مطلب رو در کلاس تدریس کنه به سطحی از درک در اون مطلب میرسید که برای خودتون هم قابل باور نیست!

ساعات طلایی برای درس خواندن چه زمانی است؟

🔵 محیط مطالعه رو آماده کنید

اگه برای مطالعه به چیز خاصی نیاز دارید سعی کنید برای خودتون فراهم کنیدش ، مثلا به مقدار نور کافی ، سکوت ، موسیقی ملایم ، تنهایی و … البته توصیه میکنم خودتون رو به مطالعه در کتابخونه عادت بدید ، اولش سخته ولی بعد از مدتی از نتیجه راضی خواهید بود.

نکاتی برای بهبود یادگیری

🔵 از فراموشی نترسید

طبیعیه که بعد از مدتی که چیزی رو یاد بگیرید اون رو فراموش کنید چون مغز مدام داره یاد میگیره.مغز مثل یک پیاز بزرگ هست و هر چیزی که یاد میگیرید مثل یک لایه این پیاز هست.وقتی مطلب جدیدی یاد میگیرید این لایه روی لایه قبلی تشکیل میشه و لایه قبلی به زیر فرو میره و دیرتر بهش دسترسی خواهید داشت ( یعنی کم کم فراموشش میکنید) . بهترین کار مرور و حتی مطالعه کامل مطلب در آینده است.میتونید از شیوه هایی مثل زمان بندی لایتنر استفاده کنید و مطالب رو به حافظه بلند مدت منتقل کنید.پس از اینکه مطالب رو فراموش میکنید دلهره نداشته باشید چرا که امری طبیعیه و برای همه رخ میده.

🔵 برنامه ریزی و مطالعه منظم

در واقع اینکه شما به صورت منظم ساعاتی از روز رو به مطالعه اختصاص بدید خیلی خوبه و باعث آمادگی جسمی و روحی بیشتری در شما میشه.ولی برای اینکار نباید در همون روز برنامه ریزی کنید.سعی کنید در روز قبل کارهای فردا رو منظم کنید و بر حسب ساعت برنامه ریزی کنید.

رشته های متجانس دکتری

🔵 اهداف منطقی تعیین کنید

یکی از مهمترین دلایلی که افراد به اهدافشون نمیرسن اینه که هدف ها غیرمنطقی و غیرقابل دستیابی هستند.اگه اهداف رو قابل مدیریت و کنترل تعیین کنید به سادگی میتونید به اونها برسید و به یک روند عادت گونه در این کار خواهید رسید و به مرور اهداف رو ارتقا بدید.از قدیم هم گفتند سنگ بزرگ نشونه ی نزدن هست! پس صبور باشید و مرحله به مرحله پیش برید.حتما موفق میشید.

🔵 از ناامیدی به شدت پرهیز کنید

به اهدافتون فکر کنید و از شکست ها نا امید نشید ، سعی کنید با برنامه ریزی دقیقتر و منطقی تر شکست ها رو جبران کنید. آخر هفته عملکرد هفته قبل رو بررسی کنید و در صورتی که عملکرد خوبی داشتین و به برنامه ریزیتون عمل کردین به خودتون جایزه بدید! 

 

 www.phdphd.org

سرفصلهای آزمون دکتری

سرفصل های آزمون دکتری گروه علوم انسانی

سرفصلهای آزمون دکتری مجموعه فنی و مهندسی

سرفصلهای آزمون دکتری علوم پایه

سرفصلهای آزمون دکتری کشاورزی و منابع طبیعی

سرفصلهای آزمون دکتری زبان

سرفصلهای آزمون دکتری هنر

مشاوره برای آزمون دکتری

برای مشاوره اینجا بزنید

خدمات کنکور دکتری 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری
0 0 رای ها
امتیاز بدهید
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا با ما در میان بگذارید.x