کد خبر: 9451

تاریخ بروزرسانی : 1402/07/06

Plagiarism یا سرقت ادبی چیست؟

منابع آزمون دکتری

 

 

Plagiarism یا سرقت ادبی چیست؟

Plagiarism یا سرقت ادبی یعنی کپی کردن آثار، ایده ها و در اینجا نوشته های دیگران بدون ذکر منبع و صاحب اثر و ارتکاب به سرقت ادبی است. شایعترین نوع پلاجیاریزم، کپی برداری پژوهشی از منابع چاپ شده قبلی است یعنی اینکه مطلبی را که چاپ شده عینا در متن مقاله خود کپی کنیم که این موضوع به راحتی توسط نرم افزارهای چک کننده پلاجیاریزم ردیابی و در نتیجه باعث ریجکت سریع مقاله یا fast reject می شود.

راه اندازی سامانه همانندجو

پایگاه‌های مشابه‌یاب جهت کنترل عدم همپوشانی مقالات (plagiarism checker)

https://www.duplichecker.com

http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker

http://smallseotools.com/plagiarism-checker

این امر یکی از مواردی است که اعتبار نویسنده را زیر سوال می برد و حتی باعث می شود که مجله، مقالات بعدی نویسنده را بدون بررسی ریجکت کند. این مورد، یک مساله اخلاقی یا ethical issue محسوب می گردد چون مطلبی بدون ذکر صاحب اثر یا منبع به سرقت رفته است.

انواع سرقت ادبی

پلاجیاریزم انواع دیگری هم دارد که شناسایی آنها مثل مورد قبل خیلی آسان نیست. مثلا وقتی که نویسنده می خواهد ایده یا نظری را بیان کند ولی منبعی را برای آن نمی یابد، یک یا چند منبع جعلی ایجاد کرده و به آنها استناد می کند. به این نوع، سرقت ادبی از منبع نامعتبر یا invalid source گفته می شود. در سرقت ادبی از نوع پارافریزینگ، نویسنده نظرات یا ایده های به چاپ رسیده را بدون ذکر منبع طوری تغییر می دهد که به نظر برسد نتایج کار خودش می باشد.  در واقع این نوع تحقیق، یک نوع بازنویسی ادبی است که باز هم از نظر اخلاقی صحیح نیست(انواع سرقت ادبی).

مطلب پیشنهادی :  دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳

www.phdphd.org

لیست موضوعات مقاله، پایان نامه و رساله دکتری

موضوعات پایان نامه علوم انسانی

موضوعات پایان‌نامه فنی و مهندسی

موضوعات پایان‌نامه علوم پایه

موضوعات پایان‌نامه مهندسی کشاورزی

موضوعات پایان‌نامه هنر

موضوعات پایان نامه زبان

مشاوره برای آزمون دکتری

برای مشاوره اینجا بزنید

خدمات کنکور دکتری 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری
5 1 رای
امتیاز بدهید
guest
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
خاندوزی
میهمان
خاندوزی
7 مهر ، 1402

سلام. من دانشجوی دکترا هستم و چند سال قبل مقاله ای را که حاصل تلاش دو ساله ام بود را در ژورنالی سابمیت کردم. متاسفانه داورانی از ژورنال مزبور که هندی تبار بودند، ضمن ریجکت مقاله بنده، آن را بدون هیچ تغییری در ژورنالی دیگر، به اسم خود چاپ کردند. با سردبیر مجله ارتباط گرفتم و موضوع را به همراه مستندات، عنوان کردم اما تاکنون هیچ جوابی نگرفته ام. به نظر شما باید چکار کرد؟

استاد عظیم
میهمان
استاد عظیم
7 مهر ، 1402

کلیه محققین، دانشجویان و پژوهشگران محترم دانشگاه‌های کشور بایستی درزمینهٔ انجام تحقیقات علمی جدید تعهد به بررسی کارهای انجام شده و عدم انجام تحقیقات تکراری و امانت‌داری و رفرنس دهی را مدنظر قرار داده و انشالله تحقیقات نوین و جدیدی ارائه فرمایند. متأسفانه در دانشگاه‌های مختلف کشور به دلیل عدم نظارت متعهدانه برخی استادان راهنما – مشاور و روش نادرست مطالعه و تحقیق دانشجویان و یا عدم آموزش آن توسط استادان مربوطه شاهد سرقت‌های علمی ناخواسته و یا متأسفانه عمدی، و مطالعات تکراری و کپی شده و عدم درج مطالعات قبلی و مخفی نمودن تحقیقات سایر محققین به جهت سرقت علمی و کپی کاری هستیم که قطعاً مسبب اصلی این تخلف علمی، استاد راهنما و سیستم نظارتی ضعیف دانشگاه مربوطه است که بایستی با ایشان برخورد قاطع علمی و قضایی بر اساس مصوبات دولت محترم و قوه محترم قضائیه صورت گیرد و فرد متخلف و اساتید مرتبط ضمن محکومیت از سیستم دانشگاهی کشور کنار گذاشته شوند.

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا با ما در میان بگذارید.x