- پایگاه خبری آزمون دکتری - https://phdphd.org -

آینده شغلی و بازار کار رشته مددکاری اجتماعی

منابع آزمون دکتری

آینده شغلی و بازار کار رشته مددکاری اجتماعی

آینده شغلی و بازار کار رشته مددکاری اجتماعی

در حال حاضر با توجه به تغییر سبک زندگی و افزایش آسیب های اجتماعی، نیاز به مددکاری خصوصا مددکاری اجتماعی احساس می‌شود و خوشبختانه زنان در این زمینه نقش به سزایی داشتند به طوری که بیشتر از 70 درصد مشاوران مددکاری را زنان تشکیل می دهند و فعالیت های مختلفی نیز در این زمینه انجام می دهند.

مددکاری اجتماعی حرفه‌ای است که در آن مددکار کمک می‌کند که مددجو (یک فرد یا گروه یا جامعه) مشکل خود را شناخته و به توانایی‌های خود پی ببرد. با استفاده از منابع و امکانات موجود در جهت حل مشکل خود بر آید.

شغل مددکاری اجتماعی که یکی از مشاغل کاربردی در جامعه محسوب می‌شود، با استفاده از مجموعه راهکارهای روان‌شناسانه و مشاوره‌ای، زمینه تغییر شرایط روحی مددجویان، حل مسائل آن‌ها و رشد و پیشرفت این افراد را فراهم می‌کند. در حقیقت، مددکاران اجتماعی به افرادی که دچار آسیب های اجتماعی بوده و نیازمند خدمات اجتماعی هستند، کمک می‌کنند تا بتوانند خود و مشکلات خویش را شناخته و راهکار حل مسائلشان را بیابند. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، سازمان‌ها و ادارات بسیاری به دنبال استخدام مددکار اجتماعی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به سازمان بهزیستی، زندان‌ها، مراکز بازپروری و سازمان‌های مردم‌نهاد اشاره کرد. همان‌طور که در آگهی‌های استخدام مددکار همچون آگهی استخدام [2] بهزیستی مشاهده می‌شود، معمولا یک مددکار اجتماعی باید فارغ‌التحصیل یکی از رشته‌های مددکاری اجتماعی، علوم اجتماعی گرایش جامعه‌‌شناسی، کارشناسی حرفه‌ای مددکاری اجتماعی گرایش خانواده، کارشناسی حرفه‌ای مددکاری اجتماعی گرایش مراکز اورژانس اجتماعی و کارشناسی حرفه‌ای مددکاری اجتماعی گرایش کودک باشد.

معرفی رشته مددکاری اجتماعی [3]

آینده شغلی و بازار کار رشته مددکاری اجتماعی

انواع مددکاری

مددکاری فردی: ارائه خدمات حرفه‌ای به افراد و خانواده‌ها تا روابط اجتماعی سالمتر و موثرتری را دارا شده و قادر شوند با بهره‌گیری از استعدادها توانمندیها، امکانات درونی و بیرونی خود و جامعه به حداکثر رشد مادی و تعالی معنوی و رضامندی حاصل از آن دست یافته و به صورت مستقل و خودکفا و با کارایی بیشتر به زندگی خویش ادامه دهند.

مددکاری جامعه‌ای: توسعه و تعمیم خدمات مددکاری اجتماعی در جوامع مختلف به منظور تأمین نیازهای اجتماعی، فرهنگی رفاهی از طریق بسیج نیروها و جلب مشارکتهای عمومی و بهره‌گیری از استعدادها و نیروهای موجود جامعه.

مددکاری گروهی: ارائه خدمات مددکاری گروهی به افراد به منظور رشد استعدادها ظرفیتها و قابلیتها با بهره‌گیری از روابط و فعل و انفعالات گروهی است تا اعضاء قادر شوند بر مسائل و مشکلات خود فائق آمده بنحو مطلوب تری از عهده وظایف و مسئولیتهای فردی و اجتماعی برآیند

آینده شغلی و بازار کار رشته مددکاری اجتماعی بسیار گسترده است ، در واقع مددکاری اجتماعی عبارت از مجموعه ای متشکل از تدابیر و مشاوره و فعالیتهای حرفه ای است که در قالب نهادها، سازمانها و موسسات رفاهی توانبخشی، اجتماعی، فرهنگی و تربیتی عرضه می شود تا با ایجاد تغییر و دگرگونی مناسب در شرایط مادی و معنوی افراد و اقشار جامعه زمینه بهزیستی رشد و تعالی آنها را فراهم آورد.

حقوق ماهیانه مددکار اجتماعی چقدر است؟ [4]

این قشر از مشاورین و مددکاران در مراکز زیر استخدام میشوند :

🌏 بنیاد ها نهادهای مردمی

🌏 سازمان بهزیستی کشور

🌏 سازمانهای دولتی

🌏 وزارت بهداشت و درمان

🌏 وزارت علوم و فناوری و تحقیقات

🌏 سازمان رفاه و بیمه تأمین اجتماعی

🌏 شغل‌های مشاوره و روانشناسی در بیمارستان‌ها وکلینیک‌ها

🌏 دادگستری جرایم

منابع پیشنهادی رشته مددکاری اجتماعی

دروس عمومی:

‏‫ استعداد تحصیلی / هادی مسیح خواه [5]

زبان عمومی (کلیه رشته‌ها و گرایش‌ها): ویژه آزمون دکتری / محمد مغاری اصفهانی [6]

زبان عمومی دکتری زیر ذره بین / الناز یوسف زاده [7]

دروس تخصصی:

‏‫نظریه‌های مددکاری اجتماعی در عمل/ جوزف والش؛ مترجم فریده همتی؛ ویراستار فاطمه لشکری‌نژاد. [8]

نظریه‌های مددکاری اجتماعی‏‫/‏‫ تالیف عزت‌اله سام‌آرام‬؛ زیرنظر معاونت پژوهشی دانشگاه. [9]

ن‍گ‍رش‍ی‌ ن‍و در ت‍ح‍ل‍ی‍ل‌ م‍س‍ائ‍ل‌ اج‍ت‍م‍اع‍ی‌/ ت‍ال‍ی‍ف‌ دان‍ی‍ل‍ی‍ن‌ ل‍وزی‍ک‌؛ ت‍رج‍م‍ه‌ س‍ع‍ی‍د م‍ع‍ی‍دف‍ر. [10]

 

www.phdphd.org [11]

سرفصلهای آزمون دکتری

سرفصل های آزمون دکتری گروه علوم انسانی [12]

سرفصلهای آزمون دکتری مجموعه فنی و مهندسی [13]

سرفصلهای آزمون دکتری علوم پایه [14]

سرفصلهای آزمون دکتری کشاورزی و منابع طبیعی [15]

سرفصلهای آزمون دکتری زبان [16]

سرفصلهای آزمون دکتری هنر [17]

مشاوره برای آزمون دکتری [18]

برای مشاوره اینجا بزنید [18]

خدمات کنکور دکتری [19] 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری [20]