- پایگاه خبری آزمون دکتری - https://phdphd.org -

شرایط شرکت در آزمون جامع دکتری

منابع آزمون دکتری

شرایط شرکت در آزمون جامع دکتری [2]

شرایط شرکت در آزمون جامع دکتری

به گزارش پایگاه خبری آزمون دکتری [3] ،  شرایط شرکت در آزمون جامع دکتری برای دانشجویان دکتری اهمیت دارد. دانشجویان مقطع دکترای تخصصی جهت شرکت در امتحان جامع باید دارای شرایط ذیل باشند:

۱- کلیه دروس مرحله آموزشی را برابر سرفصل رشته مربوط گذرانده باشند.

۲- میانگین کل نمرات آنها حداقل 16 باشد.

۳- قبولی آزمون زبان آنها تحویل مسئول آموزش رشته شده ودر پرونده تحصیلی درج شده باشد.

۴- دروس احتمالی جبرانی را برابر نظر وتایید مدیر گروه گذرانده باشند.

۵- در صورتی که دروس وصایای حضرت امام (ره)وآشنایی با کامپیوتر را در مقاطع قبلی نگذرانده اند،الزاماً باید همراه با دروس مرحله آموزشی اخذ وگذرانده باشند.

۶- اصل مدرک – ریزنمرات وتاییدیه تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد تحویل مسئول آموزش شده ودر پرونده موجود باشد

۷- امتحان جامع دکتری دانشگاه آزاد را در زمان ثبت نام نیمسال مربوط انتخاب نموده باشند (شرط معاف شدن دانشجویان دکتری از آزمون جامع [4])

کلیه دانشجویان مقطع دکتری تخصصی توصیه می شود قبل از انتخاب امتحان جامع با مراجعه به مسئول آموزش رشته از دارا بودن شرایط فوق مطمئن شوند، بدیهی است در صورت نقص هر کدام از موارد کارت شرکت در امتحان جامع صادر نشده وهیچگونه تعهدی نیز پذیرفته نمی شود.

تغییر سهم مصاحبه و نمره کتبی آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد

در بازنگری این آیین نامه موضوع میزان تاثیر آزمون کتبی و مصاحبه در دست بررسی است که پیش بینی می شود میزان تاثیر آزمون کتبی 50 درصد و مصاحبه نیز 50 درصد است. در گذشته میزان تاثیر آزمون کتبی در آزمون جامع دکتری تخصصی دانشجویان این دانشگاه 70 درصد و میزان تاثیر مصاحبه 30 درصد بوده است.طبق بازنگری صورت گرفته و موافقت هیات رئیسه درصورتی که دانشجو بتواند 80 درصد حد نصاب نمره قبولی زبان یکی از آزمون های مورد قبول دانشگاه را برای امتحان جامع کسب کند اجازه حضور در این امتحان به صورت مشروط به وی داده می شود.بنابراین دانشجو باید قبل از دفاع پایان نامه خود نمره قبولی زبان را در یکی از آزمون های مورد قبول دانشگاه کسب و به دانشگاه ارائه کند.این روند به عنوان کمکی به تمامی دانشجویان دوره دکتری این دانشگاه بشمار می رود.در بازنگری این آیین نامه موضوع حق الزحمه اساتید راهنما و داوران نیز بررسی مجدد شده است. 

جزئیات نحوه برگزاری آزمون جامع دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اعلام شد [5]

در ادامه به توضیح دقیق شرایط برای آزمون جامع دکتری دانشگاه آزاد می پردازیم….

– دانشجویی که برای دوره دکتری ثبت نام می کند، بسته به میزان دروس مورد نیاز رشته موظف است بین 18 تا 22 واحد درسی را با نظر استاد راهنما و تصویب شورای تحصیلات تکمیلی گروه مطابق برنامه مصوب شورای برنامه ریزی دانشگاه در مدت مجاز، دوره را با موفقیت بگذراند.

– اگر دانشجویی، تعدادی از واحد های درسی لازم را در دوره کارشناسی ارشد نگذرانده باشد، موظف است، به تشخیص گروه ذیربط کمبود واحد های درسی خود را در مرحله آموزشی جبران کند.

– سقف واحدهای دروس جبرانی برای دانشجویان دوره دکتری تخصصی 10 واحد درسی و حداقل نمره آن بدون احتساب در میانگین کل دانشجو در هر درس 14 از 20 است. به ازاء هر 10 واحد جبرانی یک نیمسال تحصیلی به مدت مجاز مرحله آموزشی دانشجو افزوده می شود.

– دانشجو در مرحله آموزشی، موظف است در هر نیمسال تحصیلی بین 6 تا 12 واحد درسی از دروس مرحله آموزشی را انتخاب و ثبت نام کند، مگر آنکه کمتر از 6 واحد درسی باقی داشته باشد.

– حد اکثر مدت مجاز تحصیل در دوره دکتری 9 نیمسال است. چنانچه دانشجو در این مدت نتواند رساله خود را تکمیل و از آن دفاع نماید، از ادامه تحصیل در رشته محروم می شود.

– چنانچه میانگین کل نمره های دانشجو در مدت مجاز تحصیل در مرحله آموزشی به 16 نرسد از ادامه تحصیل محروم می شود.

– سقف مرخصی در دوره دکتری 2 نیمسال است.

شرکت مجدد در آزمون جامع دکتری

یکی از فرصت‌هایی که دانشگاه‌های سراسری و آزاد برای دانشجویان در صورت رد شدن در امتحان جامع برای مرتبه اول در نظر گرفته‌اند این است که مجدد دانشجو بتواند در آزمون جامع دکتری برای مرتبه دوم شرکت کند. لازمه دفاع از پروپوزال رساله دکتری، شرکت در آزمون جامع دکتری و کسب نمره قبولی است.
قبول نشدن در آزمون جامع دکتری منوط به این است که میانگین نمرات دروس مورد ارزیابی دانشجو در آزمون جامع بالای ۱۶ نباشد.
دانشجو در صورت عدم کسب نمره قبولی در مرتبه اول آزمون جامع، ملزم است درخواست شرکت مجدد در آزمون را با تایید استاد راهنما به مدیر گروه آموزشی ارائه کند. در صورت تایید مراتب توسط شورای گروه آموزشی و معاون آموزشی، ارزیابی دانشجو در نیمسال صورت می‌گیرد.
نحوه درخواست برای شرکت مجدد در آزمون جامع دکتری وابسته به شرایط و تصمیمات شورای گروه آموزشی است در برخی از دانشگاه‌ها در صورت رد شدن در امتحان جامع، نحوه درخواست برای شرکت مجدد به صورت حضوری از طریق گروه آموزشی انجام می شود و در برخی دانشگاه‌ها براساس درخواست در سامانه آموزشی دانشگاه اقدامات لازم برای شرکت مجدد در آزمون جامع دکتری صورت می‌گیرد.

مطلب پیشنهادی :  سری چهارم اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری 1403
[6]

امتحان جامع آزمون دکتری دانشگاه آزاد

– گذراندن امتحان جامع در دوره دکتری (ph.d) دانشگاه آزاد اسلامی در همه رشته ها برای تمام دانشجویان بعد از گذراندن دوره آموزشی، الزامی است.

– نمره امتحان دانشجو در امتحان جامع نباید از 15 ( در مقیاس نمره دهی بین صفر تا بیست ) کمتر باشد در غیر اینصورت دانشجو مردود است و به وی اجازه داده می شود که فقط برای یک نوبت دیگر در آزمون جامع  شرکت کند.

– شورای آموزشی دانشکده/ واحد دانشگاهی در هر رشته موظف است منابع لازم برای امتحان جامع را تعیین و قبلا” به اطلاع دانشجو برساند.

– امتحان جامع در دوره دکتری فقط یک نمره دارد و این نمره قابل تفکیک نیست و نتیجه آن رد یا قبول است(دوره جامع فنون موفقیت در آزمون دکتری [7]).

اعتراض به نمره آزمون جامع دکتری

مفاد آزمون جامع شامل دو تا سه درس تخصصی است که توسط اساتید هر رشته مشخص می‌شود. پس از اتمام فرآیند برگزاری آزمون جامع، دانشجویان باید منتظر اعلام نتایج آزمون باشند و در صورت قبولی مجوز رساله دکتری را کسب می‌کند. نتایج آزمون توسط مدیر گروه آموزشی به معاون آموزشی دانشکده اعلام می شود. معاون آموزشی دانشکده نیز در مدت زمان حداکثر یک هفته باید نتایج را به دانشجو اعلام کنند.
اگر نمره کسب شده با توجه به عملکردی که دانشجو در آزمون جامع داشته است مورد قبول نباشد و باعث رد شدن در امتحان جامع شود در این صورت لازم است دانشجو مراتب اعتراض به نمره آزمون جامع دکتری را اعلام کند تا مجددا نمره آزمون جامع در کمیته بررسی اعتراضات مورد بازبینی قرار گیرد. معمولا روال ثبت اعتراض به صورت حضوری است.
دانشجو می تواند یک هفته بعد از اعلام نتایج نهایی به صورت کتبی مراتب اعتراض به نمره آزمون را به معاون آموزشی دانشکده ارائه کند. معاون آموزشی دانشکده لازم است با تشکیل کمیته مربوطه، اعتراض دانشجو را بررسی کند . صورتجلسه ارزیابی جامع بررسی اعتراض دانشجو پس از بررسی و تایید اعضای جلسه باید ظرف مدت ۱۵ روز به معاون آموزشی دانشکده اعلام شود تا نتیجه اعتراض از طریق معاون دانشکده به دانشجو اعلام شود.

🔴 سوال: شرایط قبول نشدن در آزمون جامع دکتری چیست؟
پاسخ: قبول نشدن در آزمون جامع دکتری در صورت کسب نمره کمتر از ۱۶ در آزمون است.
🔴 سوال: آیا در صورت رد شدن در امتحان جامع، دانشجو می‌تواند تقاضای شرکت مجدد در آزمون جامع را داشته باشد؟
پاسخ: در صورت رد شدن در امتحان جامع دانشجو می‌تواند درخواست خود را بعد از تایید استاد راهنما به معاون دانشکده ارائه کند.
🔴 سوال : نحوه اعتراض به قبول نشدن در آزمون جامع دکتری به چه صورتی است؟
پاسخ: نحوه اعتراض به قبول نشدن در آزمون جامع دکتری پس از ارائه درخواست کتبی به معاون آموزشی دانشکده صورت می‌گیرد.

مشاوره برای آزمون دکتری [8]

برای مشاوره اینجا بزنید [8]

خدمات کنکور دکتری [9] 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری [10]