- پایگاه خبری آزمون دکتری - https://phdphd.org -

ویدئو راهنمای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور برای دانشجویان دکتری

منابع آزمون دکتری

چگونگی فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری

راهنمای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور برای دانشجویان دکتری

به گزارش پایگاه خبری آزمون دکتری [2] ، سازمان امور دانشجویان [3] برای دانشجوهای دکتری دانشگاه‌های دولتی در حال تحصیل یک فرصت استثنائی در نظر گرفته است.
تمامی دانشجویان روزانه‌ دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بدون هیچ محدودیتی می‌توانند برای ۶ ماه به یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور اعزام شوند و از این فرصت تحقیقاتی نهایت استفاده را ببرند.
دانشجویان می‌توانند برای شرکت در این طرح با انتخاب یک موضوع روز که مشکلی از کشور را حل می‌کند را انتخاب کنند و در مرحله بعد یک دانشگاه مطرح در دنیا را در نظر می‌گیرید و با یک استاد در آن دانشگاه هماهنگ شوید. اگر در کمیته داوری این سه شرط محرز شد سریع آماده شوید که این فرصت را از دست ندهید.
دانشجویان نگران هزینه‌ها نباشند، چرا که هزینه‌های این دوره متناسب با کشور مقصد قبل از ترک ایران به یورو به حسابتان واریز می‌شود و کمک هزینه بلیط رفت و برگشت به صورت جداگانه دریافت می‌کنید.
دانشجویان با این کار یک تیر با چند نشان می‌زنند چرا که با پروژه‌های بین المللی سایر کشورها آشنا می‌شوند و با این تجربه می‌توانند به مردم عزیز کشورشان خدمت کنند.

فرصت مطالعاتی برای متاهلین [4]

رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد در صورت دریافت اعتبار، دانشجویان بیشتری به این فرصت ها اعزام خواهند شد(تعلیق و لغو مجوز 107 موسسه اعزام دانشجو به خارج کشور [5]).
وی در مورد فرصت های تحقیقاتی خارج از کشور گفت: تعدادی از دانشجویان متقاضی دریافت فرصت های مطالعاتی خارج از کشور به دلیل مشکلات ارزی، درخواست شرکت در فرصت های داخل کشور داشتند که با این تقاضاها موافقت می شود.
به گزارش ایرنا، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیش از این اعلام کرده بود که سال گذشته هزار و ۲۰۰ دانشجوی دکتری به فرصت های مطالعاتی اعزام شدند و حدود ۶۰۰ دانشجوی دیگر هم از فرصت تحقیقاتی داخل کشور استفاده کردند.(مراحل اعطای فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت داخل [6])
به گفته معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در کشورهای اروپایی تعرفه فرصت‌های مطالعاتی بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ یورو و در کشورهای آسیایی این رقم کمتر است.

میزان مقرری و کمک هزینه بلیط و بیمه فرصت تحقیقاتی خارج (دانشجویان غیر بورسیه) [7]

دانشجویان دکتری برای اینکه بتوانند آینده بهتری را برای خود ترسیم کنند بهتر است در حین تحصیل فرصت مطالعاتی داخلی و خارجی بگذرانند. البته گذراندن این دوره ضوابطی دارد که دانشجویان باید به آنها توجه کنند. فرصت مطالعاتی بخشی از تحصیلات دوره دکتری است که دانشجویان این دوره می‌توانند بعد از دفاع از آن استفاده کنند.

تجربه افرادی که این دوره را سپری کرده‌اند نشان می‌دهد، افرادی که این دوره را می‌گذراند شانس بیشتری برای جذب دارند. دانشجویان دوره دکتری به مدت ۶ تا ۹ می‌توانند از فرصت مطالعاتی داخل و خارجی استفاده کنند.

مطلب پیشنهادی :  پذیرش ۵۳ درصد به روش دکتری استاد محور
[8]

شرایط ثبت نام متقاضیان قالب حمایتی طرح های پسادکتری [9]

استفاده بهتر از فرصت مطالعاتی خارج

دانشجویان باید لیستی از استادان و دانشگاه‌های منتخب تهیه کنند و در این مرحله باید با استادان مکاتبه کنند. درخواست نامه پذیرش از استاد در مرحله بعدی قرار دارد. این نامه از طرف دانشگاه میزبان صادر می‌شود که دانشجو را به عنوان محقق در دوره فرصت مطالعاتی پذیرفته‌اند. این نامه امکاناتی که قرار است در دانشگاه میزبان در اختیار دانشجو قرار می‌دهد. اکثر دانشگاه‌ها فرمت‌های مشخصی برای این نامه‌ها وجود دارند و نیازی نیست دانشجو این نامه را تنظیم کنند.

بورس شهید سیدحسین علم‌الهدی + راهنمای فرصت تحقیقاتی خارج از کشور برای دانشجویان دکتری

برنامه‌های ویژه فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت داخل یا خارج از کشور (بورس شهید سیدحسین علم‌الهدی) 

سازمان امور دانشجویان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با هدف حمایت از سازمان‌ها، شرکت‌ها، صنایع و همچنین موسسات آموزشی -پژوهشی در حل مسائل فنی یا تامین نیروی متخصص و مورد نیاز آنها، آماده ارائه تسهیلات در قالب”برنامه ویژه فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت داخل یا خارج از کشور (بورس شهید سیدحسین علم‌الهدی)” می‌باشد. 
در این برنامه شرکت‌ها و موسسات، به عنوان کاربر، موضوعات تحقیقاتی مورد نیاز برای رفع مسائل میدانی یا زمینه‌های کمبود نیروی متخصص خود را با ذکر دلایل توجیهی و جنبه‌های کاربردی، به اداره کل بورس و اعزام دانشجویان معرفی نموده و پس از توافق و تصویب هر موضوع تحقیقاتی، دانشجویان دکتری در راستای تکمیل پژوهش خود، از محل اعتبارات سازمان امور دانشجویان، به یک دوره کوتاه مدت فرصت تحقیقاتی ویژه (داخل یا خارج از کشور) فراخوانده می‌شوند.  
علاوه بر این شرکت‌ها می‌توانند با انعقاد قرارداد با سازمان امور دانشجویان در پیشنهاد دانشگاه یا موسسات مورد نظر (مبدا و مقصد) و در گزینش و نظارت بر عملکرد متقاضیان، مشارکت بیشتری داشته‌ باشند و از اعزام دانشجویان دکتری یا جذب دانشجویان نخبه ایرانی در خارج کشور حمایت کنند. 
همچنین دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی -پژوهشی، اعضای هیات علمی، اساتید راهنما و حتی دانشجویان واجد شرایط فرصت مطالعاتی می‌توانند برای تحقق اهداف فوق با شناسایی و معرفی دانشگاه‌ها و موسسات میزبان (داخل یا خارج) و دستگاه بهره‌بردار و مشخص نمودن سهم مشارکت میزبان یا بهره‌بردار در تعریف برنامه‌های ویژه فرصت مطالعاتی و بهره‌مندی از فرصت‌ها سهیم باشند.
 
PDF آیین نامه بورس شهید سیدحسین علم‌الهدی [10]
PDF شیوه نامه اجرایی فرصت تحقیقاتی کوتاه مدت داخل و خارج از کشور بورس شهید سیدحسین علم‌الهدی [11]
 

سؤالات پرتکرار درباره ارائه فرصت تحقیقاتی دکتری خارج از کشور [12]

سرفصلهای آزمون دکتری

سرفصل های آزمون دکتری گروه علوم انسانی [13]

سرفصلهای آزمون دکتری مجموعه فنی و مهندسی [14]

سرفصلهای آزمون دکتری علوم پایه [15]

سرفصلهای آزمون دکتری کشاورزی و منابع طبیعی [16]

سرفصلهای آزمون دکتری زبان [17]

سرفصلهای آزمون دکتری هنر [18]

مشاوره برای آزمون دکتری [19]

برای مشاوره اینجا بزنید [19]

خدمات کنکور دکتری [20] 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری [21]