کد خبر: 72475

تاریخ بروزرسانی : 1403/01/06

دستورالعمل حمایت از پژوهشگران پسادکتری اصلاح شد

منابع آزمون دکتری

دستورالعمل حمایت از پژوهشگران پسادکتری اصلاح شد

دستورالعمل حمایت از پژوهشگران پسادکتری اصلاح شد

به گزارش پایگاه خبری آزمون دکتری ، براساس اعلام بنیاد ملی علم ایران دستور العمل حمایت از پژوهشگران پسادکتری اصلاح شد.

به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، با عنایت به رسالت بنیاد ملی علم ایران مبنی بر حمایت موثر از پژوهشگران جامعه، بند ۱ ماده ۵ دستورالعمل حمایت از پژوهشگران دوره پسادکتری در جلسه ۲۱۳ کمیته تخصصی به شرح زیر اصلاح شد.
“در مورد دستورالعمل حمایت از طرح‌های پسادکتری بنیاد ملی علم ایران در مورد شرایط پژوهشگر که فاصله مجاز بین فارغ‌التحصیلی تا ارسال پسادکتری در صندوق ۳ سال ذکر شده است، مقرر شد این فاصله تا ۵ سال افزایش یابد. مشروط بر اینکه در این سال‌ها پژوهشگر متقاضی، فعالیت‌های پژوهشی داشته باشد.
و اما جای سوال اینجاست که دستورالعمل حمایتی از پژوهشگران پسادکتری بنیاد ملی علم ایران (INSF) چی بوده که اصلاح شده !!!
این دستورالعمل در قالب “قالب حمایتی پسا دکتری” به شرح زیر است:

قالب حمایتی پسا دکتری

مقدمه

توسعه دانش و فناوری در کشور مستلزم سرمایه‌گذاری بر روی پژوهش و زیرساخت‌های آن به خصوص زیرساخت‌های انسانی پژوهش است. بنیاد ملی علم ایران در راستای مأموریت‌های خود و کمک به توسعه زیرساخت‌های پژوهش در کشور، برنامه حمایت از طرح‌های پسادکترا بنیادی و کاربردی پژوهشگران با هدف کمک به پیش برد مرزهای دانش و حل مسائل اساسی کشور تعریف نموده است، تا ضمن استفاده از پتانسیل‌های پژوهشی موجود در دانشگاه‌ها جهت انجام پژوهش‌های پیشرو اولویت‌دار و تقاضامحور، از طریق این دوره‌ها به توسعه زیرساخت انسانی پژوهش در کشور کمک نماید.

فراهم شدن ۳۹ فرصت مطالعاتی و پسا دکتری در دانشگاه شهید بهشتی

اهداف اعطای قالب حمایتی پسادکتری

1- کمک به تقاضا محور کردن فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

2- کمک به توسعه زیرساخت‌های انسانی پژوهش در کشور

3- کمک به افزایش توان و مهارت‌های پژوهشی در میان پژوهشگران دارای مدرک دکتری تخصصی قبل از عضویت هیئت‌علمی دانشگاه یا پژوهشگاه

4- استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی موجود در دانشگاه‌ها / مراکز پژوهشی به منظور تامین نیازهای پژوهشی کشور

5- کمک به توسعه دانش و خلاقیت علمی و مهارت تخصصی و رسیدن به مرزهای جدید دانش

6- ایجاد محیط شاداب علمی

انواع قالب حمایتی پسا دکتری

1-دوره پسادکتری مستقل:دوره پسادکتری که فارغ التحصیلان برتر دانشگاه‌ها / مراکز تحقیقاتی کشور را جهت فعالیت پژوهشی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی تحت پوشش قرار می‌دهد.

2-دوره پسادکتری ویژه: دوره پسادکتری که فارغ التحصیلان بسیار شاخص دانشگاه‌ها / مراکز تحقیقاتی کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد که به طور بالقوه امکان جذب هیأت علمی (با تأییدیه محل اجرای طرح در قالب تفاهم‌نامه با بنیاد) را دارند.

3-دوره پسادکتری فناورانه: دوره پسا دکتری که فارغ التحصیلان برتر دانشگاه‌ها / مراکز تحقیقاتی کشور با قابلیت همکاری با صنعت یا شرکت‌های دانش‌بنیان را جهت فعالیت تحقیقاتی دانش‌بنیان با مرتبط با صنعت (با TRL بالای ۵) تحت پوشش قرار می دهد.

4- پسادکتری بنیاد نخبگان: دوره پسادکتری که به منظور هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت های مشترک در پشتیبانی از اجتماع نخبگان انجام می گیرد.

5-پسا دکتری تفاهم نامه ای: دوره پسا دکتری که فارغ التحصیلان برتر دانشگاه‌ها / مراکز تحقیقاتی کشور را به منظور حمایت متوازن و بر اساس انعقاد تفاهم نامه با برتر دانشگاه‌ها / مراکز تحقیقاتی کشور تحت پوشش قرار می دهد.

6- پسادکتری کرسی:دوره پسادکتری که توسط صاحبان کرسی در بنیاد معرفی می شوند.

(صاحبان کرسی در بنیاد؛ دانشمندان و پژوهشگران برجسته کشور با مرتبه استادی هستند که دارای مرجعیت علمی، وجهه علمی و سوابق پژوهشی معتبر در سطح ملی و بین المللی می باشند.)

7-پسادکتری فراخوان های ویژه: دوره پسادکتری که بر اساس ضرورت های پژوهشی کشور و دوره های زمانی خاص؛ از طریق سایت بنیاد اعلام می گردد. این فراخوان ها پژوهش های پژوهشگران در موضوعات خاص را تحت پوشش قرار می دهد.

شرایط ثبت نام متقاضیان قالب حمایتی طرح های پسادکتری

🔴 با اولویت‌های بنیاد که برگرفته از اولویت‌های تحقیقاتی کشور است، همراستا باشد.

🔴 مجری طرح پسا دکتری دارای سوابق و برنامه منسجم منطبق با اهداف کلی و خاص دوره (مندرج در ماده ۲) باشد

🔴 مسئول طرح پسا دکتری دارای سوابق و برنامه منسجم و تعریف شده پژوهشی باشد.

🔴 سوابق تحصیلی و حرفه ای مسئول و پژوهشگر پسا دکتری با طرح ارائه شده مرتبط باشد.

🔴 اهداف تعریف شده در طرح برجسته و قابل حصول در بازه زمانی تعیین شده باشد.

🔴 طرح جهت دار و هدفمند باشد.

شرایط مسئول طرح پسا دکتری

🌏 عضو هیئت‌علمی تمام وقت دانشگاه / مرکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دانشگاه / مرکز پژوهشی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سایر مراکز تحقیقاتی کشور باشد.

🌏 دارای مرتبه علمی حداقل دانشیار در رشته منطبق با پیشنهادیه ارائه شده باشد.

🌏 سوابق و برنامه پژوهشی منسجم و مبتنی بر جهت‌گیری راهبردی و همسو با اولویت‌های بنیاد داشته باشد.

🌏 همزمان سرپرست طرح پسادکتری دیگری نباشد یا طرح پسادکتری خاتمه نیافته نداشته یاشد.

🌏 در حوزه علوم انسانی و هنر دارای حداقل ۵ مقاله علمی و پژوهشی نمایه در ISC و در سایر حوزه های علمی دارای حداقل ۵ مقاله علمی و پژوهشی نمایه در Scopos و Web Of Science در ۳ سال اخیر در مجلات علمی معتبر رشته تخصصی مربوطه و یا مجری دو طرح تحقیقاتی خاتمه یافته با مشارکت صنعت یا دستگاه‌های اجرایی باشد.

مطلب پیشنهادی :  پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد

✔️ (ارائه هر مورد ثبت خارجی اختراع با تشخیص کارگروه معادل با ۲ مقاله JCR محسوب می‌شود.)

✔️ مسئول طرح پسادکتری ترجیحاً استاد راهنمای رساله دکتری پژوهشگر نباشد و محل اجرای طرح ترجیحاً دانشگاه محل فارغ التحصیلی پژوهشگر نباشد.

شرایط پژوهشگر پسادکتری

1- دارای مدرک دکتری در رشته تحصیلی مرتبط و مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و در زمان ثبت تقاضا حداکثر ۳ سال از زمان فارغ‌التحصیلی ایشان گذشته باشد.

2- در حوزه علوم انسانی و هنر دارای حداقل سه مقاله علمی و پژوهشی نمایه در ISC در سایر حوزه های علمی دارای حداقل ۳ مقاله علمی و پژوهشی نمایه در پایگاه JCR یا Scopos و Web Of Science با ضریب تأثیر بالای ۱ در سه سال منتهی به ثبت درخواست باشد.

3- امکان قانونی اشتغال تمام وقت به فعالیت پژوهشی در طول دوره اجرای طرح را داشته باشد.

4- از صلاحیت عمومی و عدم منع قانونی برای عقد قرارداد پژوهشی برخوردار باشد.

5- معرفی‌نامه پذیرش طرح از یکی از دانشگاه‌ها / مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دانشگاه‌ها / مراکز پژوهشی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سایر دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی تراز اول کشور داشته باشد.

6- پژوهشگر پسادکترا شاغل نباشد.

7- پیشنهادیه ارسالی نباید قبلاً بعنوان طرح پژوهشی انجام شده باشد

تعهد اشتغال تمام وقت پژوهشگر پسادکتری

پژوهشگر پسادکتری در صورت تصویب طرح باید تعهد نماید که در طول قرارداد بصورت تمام وقت در اختیار دانشگاه، مرکز تحقیقاتی، شرکت یا واحد صنعتی محل اجرای طرح باشد.

مدارک مورد نیاز متقاضیان جهت ثبت نام قالب حمایتی پسادکتری

1- مدارک زیر به صورت الکترونیکی در سامانه بنیاد تکمیل یا بارگذاری می‌شود.

2- ایجاد و تکمیل پروفایل پژوهشگری توسط مسئول و پژوهشگر پسادکترا در سامانه بنیاد(جهت ایجاد و تکمیل پروفایل ابتدا در سامانه کایپر ثبت نام نمایید.)

3- بارگذاری رزومه توسط پژوهشگر در سامانه (از اینجا دریافت نمایید)

4- بارگذاری حکم هیات علمی در سامانه (از اینجا دریافت نمایید)

5- دانلود فرم جزئیات طرح، تکمیل و بارگزاری در سامانه (از اینجا دریافت نمایید)

6- نامه تاییدیه طرح پسا دکترا از معاونت پژوهشی محل اجرا (از اینجا دریافت نمایید)

زمان پذیرش پیشنهادیه متقاضیان دریافت قالب حمایتی

طبق دستورالعمل حمایت از پژوهشگران پسادکتری زمان دوره پسا دکتری حداکثر یک سال می‌باشد و با تصویب کارگروه مربوطه و تأیید کمیته تخصصی بنیاد تا یک سال دیگر قابل تمدید است. تمدید دوره منوط به تأیید گزارش پیشرفت طرح و عملکرد رضایتبخش پژوهشگر پسا دکتری و تحقق اهداف مربوطه، براساس تعهدات طرح مصوب خواهد بود. بدیهی است تأمین مالی سال دوّم تفاهم نامه پسادکتری منوط به تصویب در بنیاد است.

تخصیص منابع به متقاضیان دریافت قالب حمایتی پسادکتری

برای پژوهشگران پسا دکتری عادی در چارچوب طرح مصوب، ماهیانه مبلغی معادل حداکثر ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه یک (مطابق احکام وزارت عتف) در تهران (براساس احکام دانشگاه تهران) در نظر گرفته خواهد شد و در قالب کمک به اجرای طرح پرداخت می‌شود.

علاوه بر مبالغ فوق، مبلغ ثابتی برای یک سال به سرپرست طرح و مبلغ ثابتی در سال بابت هزینه تجهیزات به طرح‌هایی که به تشخیص کارگروه نیازمند تجهیزات باشند قابل پرداخت است. این مبالغ هر سال توسط کمیته تخصصی تعیین می‌شوند.

نحوه ارسال درخواست متقاضیان دریافت حمایت

متقاضیان می بایست با مراجعه به سامانه مدیریت پژوهش کایپر و طبق زمانبندی اعلام شده اقدام به شرکت در فراخوان ها نمایند. لازم به ذکر است؛ تنها درخواست‌هایی که از طریق سامانه کایپر و بر اساس برنامه زمانی اعلام شده، ارسال شده است مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

بررسی و تصویب پیشنهادیه های ارسال شده جهت دریافت حمایت

جلسات کارگروه های بنیاد پس از پایان هر فراخوان، برگزار می شود. در جلسات فوق، پیشنهادیه های ارسالی مورد بررسی و داوری قرار خواهند گرفت. پیشنهادیه ارسالی در صورت تایید توسط اعضای کارگروه، جهت بررسی نهایی و تصویب به جلسات کمیته تخصصی ارسال خواهد شد.

کلیه فرآیندها از جمله بررسی، اعلام نقص، غربالگری، داوری، تایید، تصویب و یا رد پیشنهادیه از طریق دبیران کارگروه ها به متقاضیان دریافت حمایت اطلاع رسانی می گردد. همچنین متقاضیان می توانند با مراجعه به سامانه کایپر در جریان روند فرآیند بررسی پیشنهادیه ارسالی قرار گیرند.

لیست کارگروه ها

سامانه طرح‌های پژوهشی (کایپر)

اولویت های تحقیقاتی پسادکتری

به استحضار پژوهشگران ارجمند می رساند؛ جهت مشاهده اولویت های تحقیقاتی، به سامانه مدیریت طرح های پژوهشی (کایپر)مراجعه نمایید و پس از ثبت نام و تکمیل پروفایل خود و همچنین انتخاب کار گروه مد نظر؛ اولویت های تحقیقاتی به تفکیک کارگروه قابل مشاهده می باشد.

لازم به ذکر است؛ اولویت های تحقیقاتی صندوق بنا به ضرورت های پژوهشی حال حاضر و دستورالعمل حمایت از پژوهشگران پسادکتری ، در حال به روز رسانی است.

جهت ورود به سامانه کایپر کلیک نمایید.

اعلام نتایج بررسی پرونده متقاضیان پسادکتری دانشگاه سمنان

سرفصلهای آزمون دکتری

سرفصل های آزمون دکتری گروه علوم انسانی

سرفصلهای آزمون دکتری مجموعه فنی و مهندسی

سرفصلهای آزمون دکتری علوم پایه

سرفصلهای آزمون دکتری کشاورزی و منابع طبیعی

سرفصلهای آزمون دکتری زبان

سرفصلهای آزمون دکتری هنر

 
 
مشاوره برای آزمون دکتری

برای مشاوره اینجا بزنید

خدمات کنکور دکتری 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
5 2 رای ها
امتیاز بدهید
guest
28 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صالح
میهمان
صالح
17 مهر ، 1402

تو ایران تحصیلات تکمیلی ادامه راه تحصیل دیده میشه. ابتدایی راهنمایی دبیرستان دانشگاه ارشد دکتری!
در صورتی که ارشد و دکترا جنبه تحقیقاتی دارن و آموزش بیشتر در زمینه تربیت استاد هست نه ادامه آموزشهای قبلی.

میم سین
میهمان
میم سین
17 مهر ، 1402

تحصیلات تکمیلی تو ایران وقت گذرونی!
من و 2 نفر از دوستام فقط به خاطر بی برنامگی وزارت علوم برای برگزاری آزمون دکترا، از همون اول اپلای کردیم و حالا داریم میریم خارج درس بخونیم. ظاهرا حدسمون درست بود که این وزارت خونه حالا حالاها از عهده این کار برنمیاد. حدود 3 تا 4 ماه مونده به امتحان و هنوز هیچ چیز به طور واضح مشخص نیست. از شما خواهش میکنم کمی از خدا و آه این بچه ها بترسید. این فلک زده ها اکثرا 25 یا 26 ساله اند و سربازی هم نرفته اند و با یه امیدی تا الان درس خوندن. بی کار هستند و جرأت عاشق شدن و ازدواج هم ندارن. یکی بگه پس چی دارن؟ امید به ادامه تحصیل دارن تا بلکه با قبولی در دکترا، 1 تا 2 سال بعد جایی بورس بشن. مسئول عزیزی که این مطلب رو احتمالا نمیخونی! برای بچه هاتون کاری بکنید. امید اینارو نا امید نکنید.

حاتم
میهمان
حاتم
17 مهر ، 1402

پس از این به بعد باید منتظر بازار پر رونق خرید و فورش مدرک پسا دکتری هم باشیم . قیمتش هنوز اعلام نشده ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

روزبه تابان
میهمان
روزبه تابان
8 مهر ، 1402

حداقل خوبه در دوره پسادکتری حقوق میدن

روستامنش
میهمان
روستامنش
30 شهریور ، 1402

آقا من فارغ التحصیل روزانه دانشگاه ازاد هستم
خود استاد راهنمای رساله دکتری ام گفت اگر میخواهی من برای پست دکتری معرفی آن کنم ۵۰ت بده
واقعا همه چیز پول شده ها

مرتضی عبدلی
میهمان
مرتضی عبدلی
28 شهریور ، 1402

متاسفانه در مراکز آموزشی و پژوهشی سودجویان دوره پسا دکتری را بعنوان «فوق دکتری تخصصی» جا می زنند و حقوق و مزایای بیشتر می گیرند. لطفا پیگیری شود.

مهری
میهمان
مهری
28 شهریور ، 1402

بفرمایید فعلا همین دوره ی دکتری رو درست کنید تا بعد ببینیم چی میشه

احمد
میهمان
احمد
28 شهریور ، 1402

سلام من مدرک دکتری در زمینه الکترونیک دارم و در اسپانیا تحصیل کردم. و هم اکنون هم در اسپانیا اقامت دارم و شاغل هستم. به من پوزیشن پست داک در آمریکا پیشنهاد شده. مناسفانه استادی که این پوزیشن رو پیشنهاد دادن اطلاعی در زمینه ویزا گرفتن برای فردی ایرانی ندارن. لطف میکنین راهنمایی بفرمائین چطور میتونم برای اخذ ویزا اقدام کنم؟ ممنونم

مانیا
میهمان
مانیا
28 شهریور ، 1402

سلام
من در رشته پزشکی فعالیت می کنم و تا ۱۰ سال دارای تعهد خدمت هستم ؛ و تا پایان این ۱۰ سال به بنده مدرک نمی دهند ؛ دارای روزمه علمی بسیار قوی هستم و دو مدرک ISI دارم می تونم پس از پایان این 10 سال یعنی در سن 35 سالگی برای پست داک اقدام کنم ؟

دکتر
میهمان
دکتر
28 شهریور ، 1402

آیا پس از تحصیل پست دکترا در آمریکا می‌توانم در این کشور بمانم؟

حمید
میهمان
حمید
28 شهریور ، 1402

شرکت در دوره پست داک محدودیت سنی دارد؟

minaei far
میهمان
minaei far
28 شهریور ، 1402

شرکت تو دوره پستداک میتونه به جذب شدن در هیئت علمی دانشگاها کمکمون کنه؟

لیلیان
میهمان
لیلیان
28 شهریور ، 1402

سلام بنده قصدشرکت در دوره پست داکت در رشته مالی هستم برای کدام کشور میتونم اقدام کنم؟

محمدرضا
میهمان
محمدرضا
28 شهریور ، 1402

با سلام و با تشکر از وب سایت بسیار مفیدتان؛ بنده ارشد برقم و متولد ۶۶ و اگه بخوام برای ترم پاییز ۱۴۰۲ اپلای کنم تا اون موقع گپ تحصیلی به ۱۰ سال می رسه یعنی اسفند ۹۲ دفاع کردم. و البته معدل و نمره پایان نامم پایینه ولی نمره تافلم خیلی بالاست و همچنین چند مقاله ای اس ای دارم و یک کتاب هم نوشتم. به نظر شما با این شرایط شانسی دارم برای اپلای دکتری برای کشوری مثلا مثل کانادا یا کشورهای اروپایی؟
یا این که بهتره دکتری خودم رو در ایران بگیرم و به سرعت برای پست دکتری برای کشوری مانند آمریکا اقدام کنم بهتره؟ (که هم نمره هام رو بهتر کنم و هم نمره پایان نامم بهتر بشه و….)
به نظر شما کدام روش منطقی تر و عملی تره. با توجه با این که قصدم اگه بشه گرفتن اقامت دایم هست.
واقعا ممنون میشم راهنماییم بفرمایین

ساحل
میهمان
ساحل
28 شهریور ، 1402

من تازه از مدرک دکتری خود در رشته آبخیزداری دفاع کردم و از لحاظ آموزشی و پژوهشی هم میشه گفت در سطح A هستم برای پست دکتری کدوم کشورها رو میشه انتخاب کرد و اینکه مدرک زبان لازمه ؟ هرچند در حال آمادگی برای مدرک زبان هم هستم

عرفان جمشیدی
میهمان
عرفان جمشیدی
28 شهریور ، 1402

طول دوره چند ساله ؟

ناشناس
میهمان
ناشناس
28 شهریور ، 1402

سلام دوره پسا دکتری برای همه افرادی که مدرک دکتری دارن اجباریه ؟

نیلوفر آبی
میهمان
نیلوفر آبی
28 شهریور ، 1402

سلام من دانشجوی سال سه دکتری هستم می توانم الان اقدام کنم ؟

28
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا با ما در میان بگذارید.x