- پایگاه خبری آزمون دکتری - https://phdphd.org -

طول دوره دکتری چند ترم است؟

منابع آزمون دکتری
طول دوره دکترا چند ترم است؟

🔴 طول دوره دکتری چند سال است؟

قبل از آغاز آمادگی برای آزمون دکترا ؛ مهمترین سوالی که ذهن داوطلبان را به خود مشغول می کند، اینست که دکترا چند سال است؟ ؛ برای یافتن پاسخ این سوالات و سوالاتی از قبیل:

♦️ از دیپلم تا دکترا چند سال است؟

♦️ دکترا چند سال است؟

♦️ دکتری چند ترم است؟

♦️ طول دوره دکتری دانشگاه آزاد؟

♦️ دکترا چند سال است؟

در ادامه با ما همراه باشید…

 طول دوره دکتری در ایران 3 تا 5 سال است ولی در کشورهای مختلف از این نظر تفاوت وجود دارد. دوره دکتری در انگلستان پژوهش‌محور است و می توان آن را به شکل نیمه وقت یا تمام وقت گذراند. مدت زمان دوره دکتری تمام وقت سه تا چهار سال و دوره دکتری نیمه وقت شش تا هفت سال طول می کشد. طول دوره دکتری برای دانشجویان امریکایی در دانشگاه های آمریکا غالبا تا 3 سال طول می کشد و برای دانشجویان بین المللی از سایر کشورها که در حال تحصیل در کشور آمریکا هستند ممکن است تا 6 سال نیز طول بکشد. بر همین اساس طول دوره دکترا در کشورهای فرانسه و دانمارک 3 سال است، در صورتی که این مدت زمان در کشورهای ترکیه و نروژ بیشتر از سه سال و در حدود چهار سال طول می کشد.

♻️برای دریافت مشاوره تخصصی دکتری در منزل روی عبارت “دوره جامع فنون موفقیت در آزمون دکتری [2]” کلیک کنید.♻️

مشاوره تحصیلی آزمون دکتری ( تلفنی ) [3]

طول دوره دکتری + معرفی جامع و تخصصی رشته علوم و مهندسی آب-آبیاری و زهکشی [4]

🔴 بالاترین مدرک تحصیلی جهان

بالاترین درجه علمی و دانشگاهی در ایران و جهان مدرک دکتری است که نیازمند تحصیل و پژوهش پس از اتمام دوره کارشناسی ارشد و دکترای حرفه ای و انجام رساله دوره دکتری [5] است که در گروه های علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر و زبان، پزشکی و دامپزشکی وجود دارد(موضوعات پیشنهادی پایان نامه و رساله [6]). مدرک دکتری در ایران، معادل مدرک PhD یا دکتری تخصصی در دانشگاه های اروپا و آمریکا است که بالاترین مدرک دانشگاهی در جهان است و برای اخذ این مدرک داشتن مدرک کارشناسی ارشد الزامی است. دوره های پس از دکترا تخصصی که فوق دکترا نامیده می شود، فقط تجربه کاری به شمار می رود و مدرک دانشگاهی محسوب نمی گردد(فیلم فرآیند پذیرش در مقطع دکتری [7]).

طول دوره دکتری + تعداد دانشجویان مقطع دکتری برحسب گروه آزمایشی و جنسیت [8]

طبق آمار واصله از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری/مرکز ملی آمار/ مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی مشاهده می شود که بیشترین سهم زنان دانشجو در مقطع دکتری در رشته های علوم پایه می باشد و درمقابل ، سهم زنان در گروه فنی مهندسی در کمترین حالت ممکن بین سایر گروه های آزمایشی را دارد.

بی میلی زنان در مقطع دکتری نسبت به رشته های فنی و مهندسی مشهود است.

پر متقاضی ترین رشته ها در مقطع دکتری بین زنان ، رشته های علوم پایه (63 درصد زنان و 37 درصد مردان) می باشند.

🔴 بهترین منابع کنکور دکترا چیست؟

برای شناخت منابع بهترین کار این است که: اولا، سوالات آزمون دکتری سال‌های گذشته را بررسی کنید و بهترین منابع را شناسایی کنید. دوما، از افرادی که در سال‌های گذشته رتبه‌های برتر را کسب کرده‌اند سوال کنید.

منابع دکتری

ردیفعنوانضرایب دروس در کنکور دکتری
1

زبان عمومی دکتری [9]

ضریب 1
2

استعداد تحصیلی [10]

ضریب 1
3

دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد
(برای دیدن خلاصه منابع آزمون دکتری [11] کلیک کنید)

ضریب 4

منابع آموزشی که در اختیار شما قرار می‌ گیرد علاوه بر حجم بسیار کم آنها، شامل مباحث پرتکرار و کلیدی هستند که سولات آزمون دکتری از این مباحث هستند. این منابع و پک های آموزشی برای داوطلبان پرمشغله و داوطلبان تغییر رشته ای و داوطلبانی که پایه ضعیفی داشته و یا چندین سال از تحصیل دور بوده اند بسیار کارساز است و می توانند با درنظر گرفتن ساعات مطالعه محدود خود را با برنامه ریزی تخصصی آزمون دکتری، ویژه ی شاغلین [12] همگام کرده و به موفقیت خود دست یابند.

نکته بسیار مهم این مدل برنامه ریزی ؛ حضور یک مشاور تخصصی که از رتبه های برتر رشته شما بوده در کنار شماست و از لحظه ورود شما به برنامه تا روز کنکور و برای داوطلبان دکتری تا زمان مصاحبه شما را همیاری و پشتیبانی می کند.

🔴 تعداد واحدهای دوره دکتری

دوره دکتری به دو بخش آموزشی و پژوهشی تقسیم می شود. در دانشگاه های سراسری و آزاد تعداد واحدهای دوره دکتری 36 واحد است که از این تعداد 15 تا 18 واحد آن، واحدهای آموزشی(کلاسی) و درسی و 18 تا 21 واحد، پژوهشی یا همان گردآوری رساله است که در برنامه مصوب هر رشته لحاظ می شود و بر اساس آیین نامه آموزشی تهیه و تنظیم می شود. هم در دانشگاه سراسری و هم در دانشگاه آزاد مدت مجاز تحصیل در دوره دکترای تخصصی حداقل شش نیم سال تحصیلی و حداکثر هشت نیم سال تحصیلی است. از این رو در صورتی که دانشجو در مدت مقرر فارغ التحصیل نشود واحد دانشگاهی اختیار دارد به پیشنهاد استاد یا اساتید راهنما مدت مجاز تحصیل را حداکثر تا دو نیم سال تحصیلی افزایش دهد. دانشجوی دوره دکتری تخصصی موظف است در هر نیمسال تحصیلی حداقل ۶ و حداکثر ۱۰ واحد درسی از دروس مصوب سرفصل رشته (با احتساب دروس جبرانی) را انتخاب و ثبت نام کند، مگر آنکه کمتر از ۶ واحد درسی باقی مانده داشته باشد.(سنوات مجاز تحصیلی مقطع دکتری [13])

🔴 از دیپلم تا دکترا چند سال است؟

از زمانی که شما دیپلم میگیرید و وارد دانشگاه می شوید بصورت نرمال 4 سال برای اخذ مدک لیسانس و اگر بلافاصله بعد از آن ارشد پذیرفته بشوید، 2 سال هم برای مقطع ارشد زمان لازم دارید. تا اینجا بصورت نرمال از دیپلم تا کارشناسی 4 سال و از انتهای کارشناسی تا پایان مقطع ارشد 2 سال طول خواهد کشید. در پاسخ به سوال “دکترا چند سال است؟” باید بگیم که خود مقطع دکترا هم مانند کارشناسی 4 سال طول می کشد پس با یک حساب سرانگشتی خواهیم فهمید که از دیپلم تا دکتری دست کم 10 سال زمان می برد.(کدام موسسه برای دکتری بهتر است؟ [14])

🔴 کلاسهای دکترا چند روز در هفته است؟

براساس مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورخه 1384/01/27 دانشکده‌ها موظفند برنامه ارائه دروس 3 و 4 واحدی را حداقل در 2 نوبت و در دو روز هفته برای دوره دکتری تنظیم نمایند .البته بسته به برنامه ریزی دانشگاه های مختلف تعداد روزهای هفته نیز متفاوت است.

مطلب پیشنهادی :  آمار داوطلبان انتخاب رشته کننده 67 هزار نفر
[15]

مشاوره تحصیلی آزمون دکتری ( تلفنی- اینترنتی ) [16]

🔴 تفاوت دکتری وزارت علوم و وزارت بهداشت

دانشجوی دکتری در طول دوران تحصیل خود در وزارت بهداشت حضور و غیاب دارد و بابت حضورش در دانشگاه و کلینیک، حقوقی نیز دریافت می کند؛ ولی در وزارت علوم دانشجو ملزم است که تمام وقت در دانشگاه باشد و حتی به عنوان دستیار یک استاد هم باشد حقوقی هر چند ناچیز را دریافت می کند. در وزارت علوم دانشجو پس از فراغت از تحصیل تعهدی به دانشگاه ندارد؛ اما در وزارت بهداشت دانشجو پس از فارغ التحصیلی موظف است به مدت دو برابر دوران تحصیل به دانشگاه تعهد خدمت دهد.
دانشجویان وزارت بهداشت دوره ای را تحت عنوان طرح اجباری در بیمارستان کار می کنند و از این بابت حقوقی هم دریافت می کنند ولی در وزارت علوم، دانشگاه ها بسته به امکانات و برنامه هایشان، دانشجویان با رشته ها و گرایش های تحصیلی شان، کارورزی های متفاوتی دارند. البته باید گفت میزان کار پژوهشی در وزارت علوم بیشتر از وزارت بهداشت است.
پذیرش در مقطع دکترا دانشگاه‌های سراسری به سه صورت روزانه، شبانه و یا پردیس خودگردان دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد. که دوره روزانه بدون پرداخت شهریه است و فارغ‌التحصیلان دوره دکتری روزانه متعهد هستند که معادل مدت زمان تحصیل در کشور خدمت کنند. پذیرش دوره روزانه از طریق آزمون صورت می‌گیرد، اما دانشگاه‌ها مجاز به پذیرش بدون آزمون از طریق آیین‌نامه دکتری استعداد درخشان [17] نیز هستند. تحصیل دانشجو در دکترای تخصصی دوره شبانه و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها، مستلزم پرداخت شهریه است(شهریه های بالای ۷۰ میلیون تومان مقطع دکتری [18]). پذیرش دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی نیز از طریق آزمون دکتری دانشگاه آزاد که به صورت یکسان و هماهنگ با آزمون دکتری سراسری و از طریق سازمان سنجش برگزار می‌شود، صورت می گیرد که آن هم مستلزم پرداخت شهریه مصوب دانشگاه آزاد است.

🔴 درس‌های دوره دکتری پیش‌نیاز دارند؟

دروس جبرانی مشترکی باید تمامی پذیرفته شدگان با آزمون و بدون آزمون دوره دکتری تخصصی بگذرانند عبارتند از:

•  درس روش تحقیق، مقاله و رساله نویسی پیشرفته به ارزش ۲ واحد (نظری)
•  درس زبان تخصصی پیشرفته به ارزش ۲ واحد (نظری)

برای مشاوره تحصیلی  کلیک کنید. [16]

🔴 آزمون جامع دکتری

دانشجویان دوره‌ی دکتری تخصصی پس از گذراندن واحدهای آموزشی بعد از سه ترم آموزشی و در نیمسال چهارم موظف به گذراندن آزمون جامع هستند و این آزمون پیش نیاز و شرط ورود به مرحله‌ی پژوهشی، یعنی نوشتن پروپوزال برای رساله است.

⚠️ آیا نمره رساله در میانگین کل محاسبه می شود؟

برای دانشجویان دکتری تخصصی ورودی ۹۵ و مابعد: نمره رساله در میانگین کل محاسبه نمی شود و ارزشیابی به صورت کیفی انجام می شود.

⚠️ ملاک دانش آموختگی در دوره دکتری تخصصی چیست؟

ملاک دانش آموختگی در شیوه آموزشی پژوهشی، گذراندن کلیه واحد های درسی دوره، با میانگین کل حداقل ۱۶، کسب موفقیت در آزمون جامع (آموزشی و پژوهشی) و موفقیت در دفاع از رساله، با درجه حداقل قبولی است.

شرایط تحصیل همزمان در دو رشته یا مقطع در دانشگاه آزاد اسلامی [19]

🔴 شیوه نامه آزمون جامع دانشجویان دکتری

آزمون جامع به صورت یکپارچه و استانی و توسط کمیته منتخب استان در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار می شود. آزمون کتبی همه ساله به شیوه متمرکز و دو بار در سال (هفته آخر اردیبهشت ماه و هفته آخر آبان ماه) در نوبت صبح و عصر روز آزمون برگزار می شود. برای امتحان کتبی 3 درس به صورت یکپارچه و برای همه دانشجویان انتخاب می شود؛ اما سوالات هر درس توسط اساتید خود دانشجو طراحی خواهد شد. زمان برگزاری آزمون شفاهی نیز حداکثر تا دو روز بعد از تاریخ آزمون کتبی و در دانشگاه محل تحصیل دانشجو برگزار می شود. نتایج آزمون جامع دکتری به صورت کلی (مجموع کتبی و شفاهی) و در قالب پذیرش یا عدم پذیرش اعلام می شود.

این آزمون نمره ندارد و در معدل دوره نیز هیچ تاثیری ندارد(نتیجه آن رد یا قبول است).

نکته مهم این است که دو بار رد شدن در آزمون جامع، منجر به اخراج دانشجو خواهد شد. دانشجویانی که نتوانند به هر دلیلی نمره قبولی زبان را تا قبل از ثبت نام در آزمون جامع ارائه دهند، با امضا تعهد نامه از تاریخ آزمون جامع، شش ماه فرصت دارند تا نمره قبولی زبان را کسب نمایند. در غیر این صورت ترم های بعد از آزمون جامع، به صورت اجباری برای دانشجو مرخصی رد خواهد شد. این مدرک می تواند آیلتس ، تافل ، ام اس آر تی ، تولیمو و یا آزمون ای پی تی که مخصوص دانشگاه آزاد است، باشد(برای اشنایی بیشتر با انواع آزمون زبان در دکتری کلیک کنید) [20].

🔴 رساله دکتری

بعد از قبولی در آزمون جامع میتوانید درس پایان نامه را اخذ کنید که با این کار بخش پژوهشی شروع می شود. درس پایان نامه نیز 18 واحد می باشد.  در مرحله اول باید پروپوزال رساله دکتری را تهیه نمود و سپس برای چاپ دو مقاله ای اس ای از رساله دکتری اقدام نمود. برای انجام بخش پژوهشی چهار ترم و یا حداکثر شش ترم فرصت دارید(موضوعات پیشنهادی پایان نامه و رساله [6]).

(برای دانستن نکات مهم در بخش مقالات نکات مهم در ارسال مقاله به مجلات بین المللی و ISI [21] را کلیک کنید)

طول دوره دکتری + مشاوره تحصیلی کنکور دکتری [16]

www.phdphd.org [22]

 

هرآنچه درباره دکتری بدون آزمون
( استعداد درخشان )
لازم است بدانید :

اطلاعیه های دکتری بدون آزمون [17]
( استعداد درخشان ) [17]

سوالات مصاحبه دکتری مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی پردیس کیش دانشگاه تهران [23]

جدیدترین آیین نامه دکتری بدون آزمون ( استعداد درخشان ) [24]

راهنمای مصاحبه آزمون دکتری سراسری و آزاد [25]

پذیرش بدون آزمون دانشگاه ها در سال تحصیلی 1403 -1402 [26]

کسب حداکثر امتیاز مصاحبه دکتری [27]

چگونه در مصاحبه دکتری پذیرفته شویم؟ ؛ کارگاه آموزش و مشاوره [28]

سرفصلهای آزمون دکتری

سرفصل های آزمون دکتری گروه علوم انسانی [29]

سرفصلهای آزمون دکتری مجموعه فنی و مهندسی [30]

سرفصلهای آزمون دکتری علوم پایه [31]

سرفصلهای آزمون دکتری کشاورزی و منابع طبیعی [32]

سرفصلهای آزمون دکتری زبان [33]

سرفصلهای آزمون دکتری هنر [34]

 

مشاوره برای آزمون دکتری [35]

برای مشاوره اینجا بزنید [35]

خدمات کنکور دکتری [36] 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری [14]