کد خبر: 65228

تاریخ بروزرسانی : 1402/11/24

حذف شرط نمره زبان دانشجویان دکتری + 3 پیشنهاد جایگزین

منابع آزمون دکتری

حذف شرط نمره زبان دانشجویان دکتری

حذف شرط نمره زبان دانشجویان دکتری + 3 پیشنهاد جایگزین

به گزارش پایگاه خبری آزمون دکتری ، طبق نامه ارسالی از وزارت علوم ، شرط نمره آزمون زبان برای دانشجویان دکتری برداشته شد و 3 پیشنهاد و رویکرد جدید جایگزین شد.

دانلود شیوه نامه اجرایی احراز بسندگی زبان خارجی برای دانشجویان دوره دکتری تخصصی

شیوه جدید در ماده دوم سه مسیر را پیش‌روی دانشجویان دکتری قرار داده است و البته در مهم‌ترین حالت تایید سنجش مهارت دانشجویان در حوزه زبان انگلیسی عملا در اختیار اساتید قرار گرفته است. در این ماده از شیوه‌نامه به صراحت قید شده که تشخیص استاد راهنما مبنی‌بر بسنده بودن مهارت زبان خارجی دانشجو و اعلام رسمی آن به معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی برای قبولی دانشجو کفایت می‌کند. البته این ماده 2 بند دیگر هم دارد که طبق آن حضور دانشجو در دوره‌های توانمندسازی زبان خارجی و دریافت گواهی اتمام موفقیت‌آمیز دوره هم صرفا در صورت تشخیص استاد راهنما مبنی‌بر نیاز دانشجو به حضور در این دوره‌ها قابل اجرا است، کسب نمره ملاک دانشگاه از درس زبان آزمون ورودی دکتری نیمه‌متمرکز سازمان سنجش کشور در سال پذیرش هم بند سوم ماده 2 را تشکیل می‌دهد.

راهنمای نوشتن مقاله برای دکتری (ویژه داوطلبان آزمون دکتری و متقاضیان بورسیه خارج از کشور)

تبصره دوم همین ماده دو هم اعلام می‌کند که دانشگاه موظف است تا استاد راهنمای دانشجو را در سال اول تحصیل او در مقطع دکتری به‌طور رسمی به دانشجو اعلام کند. تبصره چهارم ماده 2 هم اعلام کرده که دانشگاه‌ها باید حداکثر شش ماه پس از ابلاغ این شیوه‌نامه، نسبت به تدوین شیوه‌نامه داخلی برگزاری دوره‌های توانمندسازی زبان خارجی ویژه دانشجویان خارجی اقدام کنند به‌طوری‌که از شروع مهر ماه ، دانشجویان امکان حضور در این دوره‌ها را داشته باشند.
نکته جالب اینکه تبصره 6 ماده 4 این شیوه‌نامه هم قید می‌کند دانشجویانی که به دلیل عدم پذیرش در آزمون بسندگی زبان خارجی امکان شرکت در امتحان جامع پیشنهاد پژوهشی دفاع از رساله یا دانش‌آموختگی را ندارند از تاریخ ابلاغ این شیوه‌نامه امکان بهره‌مندی از بند 1 ماده 2 را خواهند داشت.(زبان انگلیسی، زبان علم روز دنیاست)
این شیوه‌نامه دست اساتید را برای تشخیص احراز صلاحیت دانشجویان در حوزه زبان انگلیسی باز می‌گذارد، نکته‌ای که با توجه به وظیفه استاد راهنما در هنگام نگارش رساله دکتری، چندان توجیهی ندارد. به عبارت دقیق‌تر اساتید راهنما در حیطه‌های تحصیلی دانشجو، صاحب نظر بوده و طبیعی است که آنها نمی‌توانند ملاک این سنجش قرار بگیرند، با‌این‌حال مشخص نیست وزارت علوم با چه ادله‌ای آنها را برای ارزیابی دانشجویان تعیین کرده است. موضوع دیگر اینکه دانشجویان دکتری به دلیل نیاز به دسترسی به منابع به‌روز که عموما به زبان انگلیسی در دسترس قرار دارد و همچنین ارتباط‌گیری با دانشگاه‌های خارجی نیاز به تسلط کامل به زبان انگلیسی دارد، اما به نظر می‌رسد اهمیت این موضوع نه‌تنها از سوی وزارت علوم جدی گرفته نمی‌شود، بلکه قرار به تغییر این شرایط است. در این گزارش به سراغ اساتید دانشگاه‌های مختلف رفتیم تا از نقش این شیوه‌نامه در کیفیت آموزشی دانشجویان این مقطع بگویند.

روش تست‌زنی زبان انگلیسی در ازمون دکتری

سیدحسین حسینی، عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران گفت: «شیوه‌نامه را ندیده‌ام اما همه اقداماتی که امروز در حال انجام است، در راستای کاهش اثرگذاری و حتی حذف نمره زبان برای دانشجویان مقطع دکتری است. در یک برهه‌ای شرط ورود دانشجوی این مقطع داشتن نمره قبولی در آزمون زبان بود که بعد از مدتی این شرط را تغییر دادند. در دهه 80 که دانشگاه‌ها به‌صورت مستقل برای جذب دانشجوی دکتری عمل می‌کردند در همان ابتدا از داوطلب آزمون زبان گرفته ‌شده و تنها افرادی که شرط لازم را در این زمینه کسب می‌کردند، تازه می‌توانستند در آزمون تخصصی شرکت کنند. البته بعد از مدتی کسب نمره قبولی در آزمون زبان را برای دانشجویان این مقطع دو مرحله‌ای کردند.»   او ادامه داد: «یعنی دانشجویانی که در آزمون ورودی می‌توانستند نمره 14 به بالا را کسب کنند، قبول و پذیرفته می‌شدند اما افرادی که نمره 10 تا 14 را به دست می‌آوردند، به‌صورت مشروط به‌عنوان دانشجو پذیرش می‌شدند و این مشروطی هم کسب نمره قبولی در آزمون زبان پیش از آزمون جامع بود. موضوع اصلی درباره مهارت زبان انگلیسی دانشجویان دکتری این است که دانشجو در دوران پژوهشی باید از توانایی استفاده از منابع مختلف علمی را داشته باشد و به همین دلیل تسلط به زبان انگلیسی باید جزء ملاحظات اساسی در پذیرش دانشجوی دکتری تلقی شود.»

ابراهیم بابایی، عضو هیات‌علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز درباره شیوه‌نامه زبان وزارت علوم گفت: «این موضوع پیچیده‌ای است، ممکن است یک استاد نسبت به یک دانشجو نظری داشته باشد و استاد دیگر نظر دیگری داشته باشد، از این رو معتقدم چنین کاری باید به‌صورت سیستماتیک برگزار شود و مانند همه دنیا مدرک زبان با سطح نمره‌ای که مدنظر دانشگاه است، ارائه شود. در‌کنار این مدرک زبان، دانشگاه‌ها و وزارت علوم هم می‌توانند دوره‌های اجباری بگذارند. دانشجویان دکتری کنفرانس‌های بین‌المللی بسیاری را شرکت می‌کنند که این کنفرانس‌ها عموما به زبان انگلیسی است و باید به این زبان مسلط باشند.»

مطلب پیشنهادی :  پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد

پکیج های آمادگی آزمون زبان موجود شده است که نیازی به تهیه پکیج های جداگانه نخواهید داشت ، مباحث بصورت فیلم آموزشی و نکته محور بوده که توسط مدرس تا یکسال پشتیبانی مستقیم خواهید داشت + سوالات جدیدترین آزمون ها با شما تمرین می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر پیام دهید 09306406058
پکیج MSRT / پکیج EPT / پکیج Tolimo / پکیج UTEPT / …

بابایی درباره تاثیر این شیوه‌نامه روی سطح زبان دانشجویان بیان کرد: «در‌ هر‌ صورت اساتیدی که نظر می‌دهند، سلیقه‌ای کار می‌کنند و این سلیقه‌ای بودن باعث می‌شود که به مرور زمان سطح زبان دانشجویان به‌شدت افت کند. جایی نیز استادی سختگیر است و دانشجویی که سطح زبان بهتری از مابقی دانشجویان دارد مجبور می‌شود که این دوره را بگذراند.»
او در ادامه با اشاره به اینکه هر دولتی سعی می‌کند روشی را خلق یا ابداع کند، افزود: «هر روشی که ابداع شده است به‌صورت موقتی بوده و در دوره بعدی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد؛ چراکه کار کارشناسی روی این مورد انجام نمی‌شود. چنین روندی اصلا خوب نیست و باید نگاه کرد که کل دنیا به چه صورت درخصوص مدرک زبان عمل می‌کند؛ چراکه قطعا کارشناسی روی آن روش صورت گرفته است. ما نیز باید بر این اساس الگو بگیریم و تغییراتی را ایجاد کنیم و در ادامه روش را به سبک خودمان در جامعه اجرایی کنیم. من در کل مخالف این روند هستم و قطعا روی سطح دانشجویان تاثیر منفی می‌گذارد.»    بابایی با تاکید بر اینکه مصاحبه دانشجویان دکتری با تعیین سطح زبان توسط استاد تفاوت دارد، عنوان کرد: «در همه جای دنیا استاد با دانشجو مصاحبه می‌کند و بر این اساس دانشجو را انتخاب می‌کند و دلیل دارد. دانشجو می‌خواهد 4 یا 5 سال با استاد کار کند، استاد نیز نمی‌تواند درمورد این موضوع با دانشجو سست برخورد کند، اگر دقت نکند ظرفیت خود را از دست می‌دهد. این دانشجو 4 سال ظرفیت استاد را پر می‌کند و نمی‌تواند دانشجو بردارد. دانشجو بر ندارد نیز نمی‌تواند کار تحقیقاتی انجام دهد، پروژه‌ها روی دستش می‌ماند و نمی‌تواند مقاله‌ای چاپ کند. هر‌کسی، هر دانشجویی حتی دانشجوی لیسانس اگر فرصت داشته باشد، کف نمره را می‌آورد اما شرط این است که پژوهش بلد باشد. اینجا به‌نحوی استاد باید این حق را داشته باشد که بتواند نظر خود را اعلام کند. اما حوزه زبان پژوهش نیست و آموزش است.»

300 واژه ی زبان انگلیسی پرتکرار آزمون دکتری

مقایسه آزمون های زبان دکتری

مقایسه آزمون های زبان دکتری + نمره زبان دانشجویان دکتری

مقایسه آزمون های زبان دکتری + نمره زبان دانشجویان دکتری

مقایسه آزمون های زبان دکتری + نمره زبان دانشجویان دکتری مقایسه آزمون های زبان دکتری + نمره زبان دانشجویان دکتری

او در ادامه راهکاری برای سنجش زبان دانشجویان ارائه داد و گفت: «اگر قرار است سطح زبان تعیین شود، این مورد را نه استادراهنما، بلکه باید در امتحان استاندارد مطرح شود یا از طریق اساتید زبان این موضوع حل شود. واقعیت این است که در دانشگاه‌های ما بسیاری از اساتید در زبان انگلیسی مشکل دارند، این مشکل مشاهده می‌شود و وضعیت خوبی نیست. اگر اصرار بر این مورد است باید از دانشکده زبان و نه یک استاد نظر بدهد، بلکه یک کمیته‌مانندی تشکیل شود. در آنجا می‌توان گپی دوستانه با دانشجو بزند و سطح زبان مشخص می‌شود.»
او در پایان اضافه کرد: «در‌حال‌حاضر دانشجویانی که به کانادا و آمریکا می‌روند نیز همین کار را انجام می‌دهند و مصاحبه‌ای می‌گذارند و به‌صورت صمیمانه با دانشجویان صحبتی می‌کنند و بیشتر تمرکز روی این است که دانشجویان بتوانند به زبان انگلیسی صحبت کنند. باید به این شکل باشد، نه اینکه صرفا استادی که حتی در حوزه او نیست بخواهد نظر بدهد و ممکن است از طرف استاد یا جای دیگری با او تماس بگیرند و بگویند هوای فلان دانشجو را داشته باش یا حال این دانشجو را بگیر. اما اگر تیم یا کمیته باشد نظر جمعی حاکم می‌شود و مغرضانه نیست.»

فست زبان

مشاوره برای آزمون دکتری

برای مشاوره اینجا بزنید

خدمات کنکور دکتری 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری
0 0 رای ها
امتیاز بدهید
guest
14 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سمیرا
میهمان
سمیرا
9 مرداد ، 1402

والا میگن ایین نامه ، اما دانشگاهها باز خودشون تصمیگیر شدن و اصلا اعتباری برا این ایین نامه قائل نیستن

سعید
میهمان
سعید
5 تیر ، 1402

بنده تازه شیوه نامه رو مطالعه کردم. بنده هم کاملا با این طرح موافقم. آزمونهای زبانی که هیچ استانداری نداره و معلوم نیست از کجا سوال طرح می‌کنند و مافیایی پشت آزمونهاست و قراره فقط حیب دانشجویان زو خالی کنند واقعا نیاز به حذف بود. من حدود ۱۰ با امتحان دادم گرامر و لغات زیادی خوندم و هیچگونه استانداردی در سوالات رعایت نمیشه. ضمنا هیچکس با این آزمونها مسلط به زبان نمیشه و نمیتونه ادعا کنه حالا که قبول شد میتونه راحت صحبت کنه. جز حفظ شدن ۴ تا لغت چیزی ازش در نمیاد.

م
میهمان
م
20 فروردین ، 1402

با سلام خدمت همه ی دوستان و دانشجویان محترم

میخواستم بدونم کسی از دوستان از بخشنامه چند ماه پیش وزارت علوم درباره بسندگی آزمون دکتری زبان که قراره شیوه ش تغییر کنه اطلاعی داره ؟؟

یعنی آخرین‌ اخبار ها درباره نحوه اجرایی شدن این بخشنامه

فعلا برخی از دانشگاه ها اجراییش کردند و برخی های دیگر خیر

ولی در اون بخشنامه قید شده از سال تحصیلی 1403 – 1402 کلیه دانشگاه ها باید اجراش کنن

خواهشا همگی پیگیری کنید… این بخشنامه تنها‌ امید دوستانی هست که بخاطر ept به مشکل برخوردند

با وزارت علوم تماس بگیرید … پیگیر شید و… حتما یه تلاش هایی انجام‌بشه تا اجرایی شه این بخشنامه

یا مهدی
میهمان
یا مهدی
20 فروردین ، 1402

سلام و عرض ادب. وقتتون بخیر. بسیار طرح عالی ست. بنده الان ۶ مرتبه امتحان دادم و متأسفانه هر بار با وجودی که کلاس رفتم و کلی لغت از بر کردم و گرامر خوندم و …. ولی نمرات ۴۳، ۴۴، ۴۵ و ۴۰گرفتم و حد نصاب رو کسب نکردم. و واقعااااا دیگه زده شدم. طوری که تمام اوقاتم تو فکر این آزمون هستم و زندگی به کامم تلخ شده. منی که کارهای پژوهشی ام رو ترم ۳ انجام دادم و تمام کردم و فصول پایان نامه رو هم نشستم و اوکی کردم، اینقدر زده شدم که حوصله ی نگارش مقالاتم رو ندارم. همش هی میگم زبان مونده😮‍💨کاش این طرح واقعا عملی بشه و شر این آزمون و استرسش از دانشجوها برداشته بشه که با خیال راحت تر به کارهای پژوهشی بپردازن. به جز عزیزانی که سهمیه دارن، بقیه ی دوستان، چندین مرحله امتحان میدن تا ببینم بار چندم قبول بشن. همونا هم بعد از آزمون اگه دو خط ازشون انگلیسی بپرسی، هیچی یادشون نمونده.

محمدی
میهمان
محمدی
10 مهر ، 1402
پاسخ به  یا مهدی

سلام دقیقا خبری ندارید؟

دانشجو
میهمان
دانشجو
16 فروردین ، 1402

سلام. واقعا طرح عالی است من در امتحان شرکت کردم و افرادی را دیدم که بیش از ۴۰ بار شرکت کردند و رد شده اند چرا پول و وقت دانشجویان را می گیرید؟ چرا دانشجو را با امتحان زبان شکنجه می کنید؟ بسیار طرح خوبی است لطفا ادامه دهید تا دانشجو با فراق بال بیشتری پایان نامه را انجام دهد. سپاس

ثاری
میهمان
ثاری
27 اسفند ، 1401

چرا بعضی دانشگاهها از اجرای بخشنامه استنکاف کردند اما بعضی دیگه اجراییش کردند؟

ورودی 99
میهمان
ورودی 99
19 اسفند ، 1401

واقعا این آزمونها چقدر نشون دهنده مهارت در زبان خارجی افراد هستند؟؟ اگه واقعا این ازمونها کارایی داشت که خیلی اساتید الان مسلط به زبان بودند. اصولا وقتی راحت میشه از نرم افزارهای همراه برای ترجمه استفاده کرد چه اصراریه با سرنوشت دانشجو بازی کنیم و وقت و انرژیش رو هدر بدیم؟؟ کسی که رشته خاص خودش علاقه داره چرا باید معطل زبانی باشه که این ازمونها راهکاری برای یادگیری همون زبان هم نیستند. متاسفانه دانشگاهها با اصرار بر امری غیر کارا فقط، میخواند بگند ما درجه یکیم ما خوبیم فقط، همین این طرح بسیار خوبه و کاش وزارت علوم با جدیت بیشتری دانشگاهها رو. ملزم به اجرایی شدنش کنه

ورودی 99
میهمان
ورودی 99
19 اسفند ، 1401

واقعا این آزمونها چقدر نشون دهنده مهارت در زبان خارجی افراد هستند؟؟ اگه واقعا این ازمونها کارایی داشت که خیلی اساتید الان مسلط به زبان بودند. اصولا وقتی راحت میشه از نرم افزارهای همراه برای ترجمه استفاده کرد چه اصراریه با سرنوشت دانشجو بازی کنیم و وقت و انرژیش رو هدر بدیم؟؟ کسی که رشته خاص خودش علاقع داره چرا باید معطل زبانی باشه که این ازمونها راهکاری برای یادگیری همون زبان هم نیستند. متاسفانه دانشگاهها با اصرار بر امری غیر کارا فقط، میخواند بگند ما درجه یکیم ما خوبیم فقط، همین

ورودی 99
میهمان
ورودی 99
19 اسفند ، 1401

موافقم ولی از انجا که مملکت بی در و پیکری داریم دانشگاهها علنا می گند ما بخشنامه رسمی وزارت علوم رو اجرا نمی کنیم و این یعنی وزارت علوم و حرفش کشکه

علی
میهمان
علی
18 بهمن ، 1401

تصمیم خوبیه. زبان رو گرفتم اما واقعا عمرم تلف شد و الانم هیچی یادم نیست. دمتون گرم

خانم دکتر ساحل
میهمان
خانم دکتر ساحل
18 بهمن ، 1401

احسنت بشما کاملا موافقیم علی الخصوص اگه دانشجویی که تمام مراحل تحصیل اش نمره زبانش ۱۹ و بیست بوده و حتی دکتری ۱۹ بوده بقیه اش وقت کشی و اتلاف وقت و اتلاف انرژی از خلاقیت در قسمت پژوهش دکتری و تز می باشد هر چند خانه از پای بست ویران است برای دانشجویان دکتری از همه بابت
ارادت

اسکول ستیز
میهمان
اسکول ستیز
18 بهمن ، 1401

اصولا کسی که مغز پیشرفته ای برای علم و مهندسی دارد قسمت زبان آموزی مغزش ضعیفه و این نهایت حماقت برای پذیرش دانشجو دکتری هست. مگه نباید کارها تخصصی باشه خب مترجم ها کار ترجمه رو انجام بدن چرا که عدم درک فوق دقیق در مورد متن خارجی باعث عدم فهم علمی اون حتی تا صد و هشتاد درجه برعکس میشه

رضا
میهمان
رضا
16 بهمن ، 1401

سلام وقتی با گوگل ترانسلیت ونرم افزار های دیگه ترجمه متن انجام می گیرد وتکنولوژی این مشکل را حل کرده وهرکس بایک گوشی هوشمند ونصب نرم افزار می تواند با دیگران با زبان انگلیسی صحبت کند چه نیازی به دانستن زبان بعنوان یک ملاک اصلی مقطع دکتری هست؟
چه افراد با استعدادی که در گذشته بخاطر همین زبان انگلیسی فقط سنجش شدند و از تحصیل باز ماندند.

14
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا با ما در میان بگذارید.x