کد خبر: 64985

تاریخ بروزرسانی : 1401/10/28

فرصت کارآفرینی دانشجویان دکتری

منابع آزمون دکتری

فرصت کارآفرینی دانشجویان دکتری

فرصت کارآفرینی دانشجویان دکتری

به گزارش پایگاه خبری آزمون دکتری ، انجام فرصت مطالعاتی صنعتی در خارج از کشور تاکنون برای دانشجویان دکتری تعریف نشده است. اعزام دانشجویان به شرکت‌ها و نیز صنایع معتبر جهانی، کارآفرین سازی دانشجویان را در پی دارد، فرصتی که نباید در برآورد سود و زیان برای کشور، سوخت شود.

مزایای فرصت مطالعاتی در خارج از کشور شامل تحصیل کوتاه‌مدت در بهترین دانشگاه‌های جهان، انتشار مقاله با اساتید خارج از کشور، شرکت در کنفرانس‌های معتبر بین‌المللی، ادامه تحصیل و تحقیق در مراکز علمی خارج از کشور، آشنایی با فرهنگ و زبان کشور مقصد بعلاوه فرصت دریافت ارز دانشجویی است.

از مهم‌ترین مزایای دیگر کارآفرینی دانشجویان دکتری ، تعامل بین پژوهشگران ایرانی با سایر کشور‌ها و انجام تحقیقات مشترک یا هم تألیفی است که به دیپلماسی علمی منجر خواهد شد. البته با توجه به تغییر نسل‌های دانشگاه‌ها و نسل‌های جدید آنکه مبتنی بر پارادایم کارآفرینی برای رشد اقتصادی هستند ضرورت دارد این فرصت‌های مطالعاتی به سمت فرصت مطالعاتی صنعتی و فناورانه سوق داده شود.(معرفی جامع و تخصصی رشته کارآفرینی)

**شهرکی: فرصت مطالعاتی صنعتی برای دانشجویان دکتری فراهم شود

بسیاری از دانشجویان مقطع دکتری تخصصی مایل هستند، امکانی برای فرصت مطالعاتی صنعتی در خارج از کشور داشته باشند. عزیز شــهرکی، دانشــجوی مقطع دکتری رشته علم و مواد دانشــگاه صنعتی شــریف با تاکید بر ضرورت ایجاد فرصت مطالعاتی صنعتی برای دانشجویان دکتری، به خبرنگار آنا می‌گوید: «این فرصت مطالعاتی هم در داخل و هم در خارج از کشور ضروری است. مثلا دانشجویان فعال در دانشگاه در رشته کامپیوتر را به شرکت‌هایی، چون فیس‌بوک و توییتر بفرستند. دوره آموزشی ببینند دوره آموزشی و تحقیقاتی صنعتی نه‌فقط به یک دانشگاه دیگر برود بلکه در صنعت مشغول شود و آموزش ببیند و در بازگشت به کشور کارآفرین شود.»

برنده جایزه البرز (نوبل ایرانی) با بیان اینکه باید کارآفرینی دانشجویان دکتری بوجود آید و اینکه در حال حاضر اساتید دانشگاهی، تئوری محور هستند، می‌افزاید: «لازم است همان‌طور که یکسری دوره‌های ضمن خدمت و دوره‌های طرح درس و کارآفرینی برای معلمان وجود دارد دوره‌های ضمن خدمت علمی و صنعتی برای اساتید نیز ضروری است تا بتوانند در راستای افزایش مهارت دانشجویان برای خدمت به صنعت کشور گام بردارند.»

**خیرالدین: طرح فرصت مطالعاتی فناورانه دانشجویان در دستور کار قرار می‌گیرد

علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم این است که دانشجویان وارد حوزه فناوری شوند، به خبرنگار آنا می‌گوید: «در این راستا، اجرای طرح دستیار فناوری یا پژوهانه فناوری در دانشگاه‌ها کلید خورد تا دانشجویان، برای ورود به حوزه فناوری و نوآوری تشویق شوند.»

مطلب پیشنهادی :  اصلاحات دفترچه راهنمای انتخاب رشته (شماره 2) آزمون ورودی دکتری (Ph.D.) نیمه‌متمرکز سال 1403

وی می‌افزاید: «در ادامه نیز طرح فرصت مطالعاتی فناورانه دانشجویان در دستور کار قرار می‌گیرد تا دانشجویان با اعزام به دانشگاه‌های خارج از کشور، آموزش و مهارت‌های لازم را برای حل مسائل کشور فرابگیرند.» (معرفی جامع و تخصصی رشته کارآفرینی)

**داداش پور: اعزام دانشجو برای فرصت مطالعاتی صنعتی باید توجیه و آورده برای کشور داشته باشد

فرصت مطالعاتی برای اعزام دانشجویان دکتری تاکنون فقط برای انجام تحقیق و حضور در دانشگاه های معتبر خارج از کشور انجام شده است و فرصت مطالعاتی برای اعزم به صنایع بزرگ جهانی انجام نشده است. هاشم داداش پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید: «در رابطه با فرصت مطالعاتی صنعتی تا کنون چنین چیزی نداشتیم و آنرا تعریف نکرده ایم، اما بحث قابل تاملی است که در سازمان امور دانشجویان به آن فکر کنیم.»

به باور وی؛ آنچه که مشخص است این است که دانشجوی دکتری که در حال تدوین و طراحی رساله است برای نهایی کردن آن، یا استفاده از بعضی ابزار‌هایی نیاز دارد که ممکن است آن ابزار در کشور محدود یا موجود نباشد و لازم است در جایی که آن امکان فراهم است به تحقیق بپردازد. در این زمان رسالت سازمان این است که خلا آنرا برای دانشجویان در کشور‌های دیگر پر کند.

فرصت مطالعاتی صنعتی با سیاست حال حاضر متفاوت است. داداش پور آنرا ورود به حوزه صنعت عنوان می‌کند و می‌افزاید: «در حال حاضر در بحث‌های دانشجویی به معنای حاضر نیست. اما بسیار قابل تامل و قابل ملاحظه است. باید بررسی شود که این فرصت چقدر می‌تواند برای کشور آورده داشته باشد.»

گفتنی است، دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم بر سکوی اقتصاد دانش بنیان ایستاده‌اند. با توجه به اهمیت این اقتصاد برای کشورمان ضرورت دارد، دستگاه‌های متولی مانند وزارت علوم، سازمان اموردانشجویان و بنیاد ملی نخبگان برای تعریف فرصت‌های مطالعاتی صنعتی که اقتصاد را بر پایه دانش تعریف کرده و کارآفرین تربیت می‌کند، سیاست‌گذاری و تدابیر لازم را بیندیشند.

مشاوره برای آزمون دکتری

برای مشاوره اینجا بزنید

خدمات کنکور دکتری 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری
0 0 رای ها
امتیاز بدهید
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا با ما در میان بگذارید.x