کد خبر: 62499

تاریخ بروزرسانی : 1401/09/17

160 هزار فارغ‌التحصیل دکتری به‌زودی مشغول به‌کار می‌شوند

منابع آزمون دکتری

فارغ‌التحصیل دکتری

160 هزار فارغ‌التحصیل دکتری به‌زودی مشغول به‌کار می‌شوند

به گزارش پایگاه خبری آزمون دکتری ، صالحی گفت: قرار است ۱۶۰ هزار فارغ‌التحصیل دکتری را برای فعالیت در شرکت‌های دانش‌بنیان به‌کار گیریم.

پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: یک برنامه جدی برای نیروی انسانی در سال پیش رو در نظر گرفته‌ایم که یکی از آن‌ها استفاده بهینه از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دکتری کشور در قالب پسادکتری خواهدبود که قرار است در شورای وزارت عتف به تصویب برسد تا نیروها بتوانند در شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت کنند.

وی افزود: در گذشته از این ظرفیت به‌خوبی استفاده نکرده‌ایم، یعنی تعداد زیادی از دانشجویان پسادکتری را حمایت کرده‌ایم، در صورتی‌که فارغ‌التحصیلان دکتری بهترین پژوهشگران نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا هستند.

صالحی تصریح کرد: در سال گذشته ایالات متحده ۶۸ هزار محقق پسادکتری را از تمام دنیا برای فعالیت در شرکت‌های دانش‌بنیان به خدمت گرفته است، در حالی‌که این تعداد در ایران بسیار اندک است. حدود ۱۶۰ هزار دانشجوی دکتری در کلاس‌های درس تحصیل می‌کنند که باید این ظرفیت را پتانسیل‌سازی کنیم و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده به‌زودی در شرکت‌های دانش‌بنیان از آن‌ها بهره گیریم.

مطلب پیشنهادی :  آمار جدید انتخاب رشته کنندگان آزمون دکتری

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در حوزه علوم انسانی بسیار مورد توجه قرار گرفته بحث استفاده بهینه از محققان پسادکتری در شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور است که آن‌ها را به‌کار خواهیم گرفت.

مشاوره برای آزمون دکتری

برای مشاوره اینجا بزنید

خدمات کنکور دکتری 
معرفی موسسات آموزشی آزمون دکتری
0 0 رای ها
امتیاز بدهید
guest
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کنکوری
میهمان
کنکوری
13 مرداد ، 1401

سلام دوستان وقتتون بخیر. گویا با بعضی از داوطلبین در باب قبولی تماس گرفته شده.
میخوام بدونم افرادی که تماس گرفتن فقط قبولی گفتن و دیگر هیچ ازتباطی با استاد مربوطه ندارن تا مهرماه یا ارتباطی با استلد مربوطه هست.
حتی داوطلبینی که قبلا قبول صدن
ممنون جوابم بدین.
از حضور گرمتون ممنون

مسلمان
میهمان
مسلمان
13 مرداد ، 1401

سلام.بله.نفرات اول و دوم و سوم در سالهای مختلف با توجه به دانشگاهی که انتخاب کردن نه لزوما همه دانشگاه ها.در مصاحبه حتی نمره صفر و یا پایین ترین نمره داده شده و خب با توجه به اختلاف کم تراز کتبی بین رتبه های تک رقمی و حتی دو رقمی فرد در دانشگاه مورد نظر پذیرفته نشده.غیر معمول نیست که رتبه تک رقمی پذیرفته نشه چون رزومه و مصاحبه و نظر اساتید می تونه بازی رو کلا تغییر بده.بنابراین اگر فرد دارای رتبه یک فقط یک یا دو دانشگاه معتبر تهران رو انتخاب کرده بشه احتمال داره اصلا قبول نشه.

حیدری
میهمان
حیدری
13 مرداد ، 1401

سلام و عرض ادب خدمت شما
بازم به نظر من همون روش تستی هر چقدر هم بی عدالتی در اون وجود داشته باشه باز از مصاحبه که در اون اعمال نظر شخصی و سلیقه ای و سفارش برای یک نفر وجود داره خیلی بهتره.مصاحبه برای جایی خوبه که این قدر پارتی بازی و نفوذ از طریق رابطه وجود نداشته نه در کشوری که بی عدالتی از سر و روش میباره یکی دوستان حرف خوبی زد چند سال پیش از داوطلبان دکتری نظرسنجی شده بود که مایل هستید همه چیز مثل دوره ارشد “متمرکز “باشه بیشتر داوطلبان موافق بودند یه نکته هم برای مثال بگم در رشته من (روانشناسی ) اگه یک نفر در یک دانشگاه غیر مطرح مدرک ارشد گرفته باشه و حتی همه مقالات کل کره زمین رو هم در زمینه روانشناسی بالینی نوشته باشه و همه مدارک زبان رو نمره کامل گرفته باشه و دیگه هیچ چیز و هیچ نکته ضعفی جز همین دانشگاه ارشد نداشته باشه بازم محاله روانشناسی بالینی دانشگاه شهید بهشتی قبول بشه(دانشگاه شهید بهشتی بهترین دانشگاه بالینی وزارت علوم هست) به من بگید این عدالت هست؟؟ آزمون باز حداقل همه چیز برای همه مساوی هست موفق باشید

داوطلب کنکور دکتری
میهمان
داوطلب کنکور دکتری
13 مرداد ، 1401

اگه همه چی در سلامت برگزار بشه برای فردی که یکساله فارغ التحصیل شده استاد از روی همون پایان نامه و حتی یک مقاله هم می تونه پتانسیلش رو بفهمه.به وزن مدارک نیست حالا مثلا دو کیلو باشه یا ده کیلو.افرادی داشتیم هنوز دفاع نکرده بودن ولی در غیر دانشگاه خودشون قبول شدن‌.
همون طور که کشف استعداد در هنر و ورزش یک مهارته که با تجربه به دست میاد و یک استعداد یاب ورزشی با دیدن ده دقیقه از بازی فرد یا یک استعداد یاب هنری فقط با شنیدن یک دقیقه صدای فرد می تونن آیندش رو پیش بینی کنن یک استاد دانشگاه با تجربه هم با دیدن رزومه و صحبت با داوطلب می تونه حداقل از بقیه جداش کنه.یه چیزی در شخص ببینه که امیدوارش کنه.البته که اشتباه پیش میاد.بی عدالتی اتفاق میفته.درصدی از شایستگان بیرون می مونن.به قول شما ممکنه اعمال سلیقه بر حسب ملاک های غیرعلمی بر علمی غلبه کنه جدا از اون سفارش شده ها رو داریم و…ولی نمیشه منکر شد که فقط آزمون کتبی تستی هم جنس دیگه ای از بی عدالتی رو تولید می کنه و مطمئنا تعداد شایستگانی که با اون روش بیرون می مونن خیلی بیشتره.چون دکترای تخصصی بخش مهمیش و شاید بشه گفت همش پژوهشه و اگر بنا باشه فقط با یک تست یکی قبول بشه یکی نشه که کلا فرآیند پذیرش دکترا بی معنا میشه.مسئله بعد آیا در آزمون کتبی تقلب سرجلسه صورت نمی گیره؟ چطور میشه کل فرآیند علمی یک فرد در طی چند سال رو نادیده گرفت و فقط یک روز و چند ساعت رو ملاک گرفت؟
هدف دکترا با کارشناسی و ارشد متفاوته.جدا از اینکه می بینین در آزمون سراسری هم به سمت کاهش تاثیر آزمون کنکور و افزایش تاثیر سوابق تحصیلی میریم کاری که همه جای دنیا به جز معدودی کشورهای پرجمعیت انجام میشه.
در آزمون سراسری می بینین چطور بازار این نکته فروشان داره کساد میشه و چطور به تکاپو افتادن با لابی گری اعمال نفوذ کنن.برای دکترا هم کلاس های این چنینی داریم روش های تستی حذف گزینه…فرمول های غیر علمی کجای دنیا ریاضی و فیزیک رو اینطور آموزش میدن.بخشی از آزمون تستی چه قبول کنین یا نه تکنیکه که ربطی به فهم درس نداره.آیا فقط تکیه به این آزمون بی عدالتی نیست؟به خاطر فشار یک روزه آزمون چند تفر کارشون به بیمارستان کشیده خودکشی کردن.اگه این داستان توزیع بشه در چند سال دبیرستان هر سال چند آزمون استاندارد بگیرن و نمراتش تاثیرگذار باشه بهتر نیست؟
دکترا که گفتم این قضیه مهم تره.کل تلاش چند ساله یک داوطلب رو نادیده بگیرم فقط تلاش چند ماهه قبل کنکور و چتد ساعته روز کنکور رو در نظر بگیریم بی عدالتی نیست؟
بله رزومه سازی هست.سفارش و سلیقه هست.ولی چرا با اونها مقابله نکنیم و به قول معروف از چاله به چاه بیفتیم؟

کنکوری
میهمان
کنکوری
13 مرداد ، 1401

دوست بزرگوار، اگر دقت بفرمایید گفتم تا حدودی میتوان فهمید. بنده هم در دانشگاه خودم مصاحبه داشتم و هم یکی از دانشگاه های تهران که نام نمیبرم. اساتید دانشگاه خودم چون بنده را می شناختند به مانند شما زیاد سوال نپرسیدن چرا که شناخت نسبی از بنده داشتند اما سال قبلش که مصاحبه دانشگاه خودم رفتم همان اساتید از بنده کلی سوال کردند و انگار که مرا نمی شناختند. در خصوص مصاحبه آن دانشگاه تهران هم از نوع پاسخدهی و زمان بسیار کم احتمال دادم شانس پذیرشم پنجاه به پایین باشد. حال این تجربه شخصی بنده بوده و ایشان هم مصاحبه دادند و انشالله که به نتیجه دلخواهشون میرسن.

Mojtaba
میهمان
Mojtaba
13 مرداد ، 1401

سلام شما فرمودید که از روی مدت زمان مصاحبه هم میشه فهمید بنده دانشگاه خودم مصاحبه داشتم اساتید خودم بودند یکی از استادها گفت که من میشناسم بنابراین سوالی ندارم و یک استاد هم یک سوال ساده از روش تحقیق پرسید اصلا پنج دقیقه نشد به نظر شما این به معنای رد شدن هست؟

طالب زاده
میهمان
طالب زاده
13 مرداد ، 1401

تراز تنها یکی از امتیازات در نظر گرفته شده است. و در همین سایت دوستانی بودند که میگفتند حتی با رتبه یک پذیرفته نشده بودند. واقعیت اینست که داشتن رتبه و تراز خوب از نگاه خیلی از اساتید به معنای همه چی تمام بودن نیست و مهارت دانشجو را در دیگر زمینه ها می سنجند. این قضیه دانشگاه به دانشگاه متفاوت است. طبق حالا تجربه ای که بنده داشتم (که قطعا ملاک نیست) این بوده که داشتن ژورنال معتبر ، در اولویت بالا قرار دادن آن دانشگاه در لیست انتخاب هایتان و حوزه ی تحقیقاتی که به آن علاقه مند هستید تاثیر گذاری زیادی دارد. در مورد اینکه کسی را رد کنند خب به طور مستقیم اصلا هیچ استادی اجازه ندارد مستقیما بگویند فلانی شما به سلامت. البته میتوان از نوع برخورد اساتید و مدت زمان مصاحبه و سوالات تا حدودی فهمید که استادی علاقه به جذب این دانشجو را دارد یا خیر. انشالله که موفق و موید باشید. نگران نباشید

ناشناس
میهمان
ناشناس
13 مرداد ، 1401

من هنوزم شانس رو میدم به شبانه های تهران و روزانه شهرستان.
منتها ظاهرا توی فراخوان جدید سن جذب هیئت علمی رو گذاشتن ۴۵

8
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا با ما در میان بگذارید.x